Εξομαλύνεται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδήλωση των ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ, κόντρα στα μέτρα λιτότητας, τα χαράτσια και την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο. 

Η συμμετοχή του κόσμου στις σημερινές διαδηλώσεις ήταν σαφώς μικρότερη από αντίστοιχες προηγούμενες κινητοποιήσεις των συνδικάτων, σύμφωνα με το newsbeast.gr. Αυτή την φορά, ευτυχώς, δεν υπήρξαν τα παραμικρά επεισόδια. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν περί τα 5.000 άτομα, ενώ στην πορεία του ΠΑΜΕ οι διαδηλωτές έφταναν τις 13.000.

Στην σημερινή απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις καθώς οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών, με εξαίρεση το μετρό και το τραμ, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ακινητοποιημένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς οι σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα και τα δρομολόγια του μετρό να σταματούν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και να μη φτάνουν έως το Αεροδρόμιο.

Στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και στα τρόλεϊ. 

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα κινηθούν αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα τραβήξει «χειρόφρενο» από την αρχή της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 21.00 ως τη λήξη της βάρδιας. Μετρό και τραμ θα κινηθούν κανονικά.