Πρόταση για μονάδα κατ’οίκον νοσηλεία και ξενώνα από το Κέντρο Ημέρας Ασθενών Νόσου Αλτσχάιμερ

Στην ίδρυση Μονάδας για κατ΄οίκον νοσηλείας, κι ενός Ξενώνα-Οικοτροφείου προσανατολίζεται το Κέντρο Ημέρας Ασθενών Νόσου Αλτσχάιμερ Χανίων αφού οι ανάγκες αυξημένες και πολύπλευρες όπου ακόμα και σε ερπίπεδο νομού ο αριθμός των ασθενών με βάση την καταγραφή που έγινε το 2005 ξεπερνά τους 700.

Τα απαραίτητα έγγραφα στην αρμόδια Αρχή του Υπουργείου έχουν ήδη υποβληθεί και υπάρχει αισιοδοξία τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Γιώργος Νικολακάκης.

Το Κέντρο από την περασμένη Παρασκευή διαθέτει ένα μίνι μπας εννέα θέσεων, δωρεά του Χανιώτη επιχειρηματία Σταύρου Πατεράκη, διευκολύνοντας έτσι το στόχο της Μονάδας.

Αναγκαιότητα αποτελεί και η λειτουργία Ξενώνα – Οικοτροφείου, τονίζει ο ίδιος «για να παρέχεται βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη επί 24ώρου βάσεως».

Το Κέντρο Ημέρας Ασθενών Νόσου Αλτσχάιμερ Χανίων είναι ένα από τα εννέα Κέντρα Ημέρας που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, και μάλιστα, είναι το πρώτο που λειτούργησε. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ινστιτούτο διοικείται από τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και αυτό προσφέρει εθελοντικά και αμισθί τις υπηρεσίες του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook