Στην Τοπική Κοινότητα Λατσίδας  πραγματοποιήθηκε στις  23/11/2011 Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων μετά από πρόσκληση   την οποία συγκάλεσε η πρόεδρος της Τοπικής  Κοινότητας  κ. Συλλιγάρδου Μαρία.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Τ.Κ. Λατσίδας  κ. Μιχάλης Μαρής, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Σγουρός, κ. Νίκος Αφορδακός, κ. Μιχάλης Κερούλης, ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας  κ. Πανίκος Καρατσής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ.  Μανόλης Λεμπίδης, κ. Παντερμαράκη Φρόσω, κ. Γιώργος Γουναλάκης,  η πρόεδρος του της Τοπικής Κοινότητας Βουλισμένης  κ. Γραφανάκη-Αντωνάκη Μαρία,  μέλη της Τοπικής  Κοινότητας και ο  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Σπύρος Συλλιγάρδος.

Οι κάτοικοι της Λατσίδας ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μαρή για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο χωριό, επισημάνθηκε η αξία και η προσφορά των Λαϊκών Συνελεύσεων καθώς και η προσπάθεια που γίνεται ώστε να ανταποκρίνεται ο νέος  Καλλικρατικός Δήμος Αγίου Νικολάου στα πολλά ζητήματα που έχουν ανακύψει με τη συνένωση των κοινοτήτων του Πάνω Μεραμπέλλου, ιδιαίτερα κάτω από τη  δύσκολη  οικονομική κατάσταση που επικρατεί και τις περικοπές που γίνονται σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Τονίστηκε ωστόσο ότι  βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο οι  τομείς  του  φωτισμού, της  καθαριότητας και της  αποκομιδής  των απορριμμάτων όπου σε γενικές γραμμές  η Δημοτική αρχή ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό όταν υπάρχουν υποδείξεις για βελτίωση. Οι συντηρήσεις πρασίνου και αγροτικών δρόμων έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και τα κλαδέματα ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται  και κάποια άλλα αιτήματα της πρόεδρου της κοινότητας σχετικά  με επιστρώσεις υλικών σε αγροτικούς δρόμους και καθαριότητας διάφορων περιοχών ενώ στις αρχές του έτους θα πέσει και το μπετόν στους δρόμους  που έχουν υποδειχθεί.

Ενημέρωση  των κατοίκων έγινε επίσης για τα εξής : α)  τις ενέργειες που γίνονται  σχετικά με τη σύνδεση του χωριού με το  Βιολογικό, την αποχέτευση και την άρδευση, β) για  τους παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου  που  επισκέφθηκαν το χωριό με σκοπό να καταγραφούν  διάφορα  σημεία προς ανάπλαση  και  να εκπονηθούν μελέτες οι οποίες θα ενταχθούν σε  χρηματοδοτικά προγράμματα , γ) για την αξιοποίηση της Φάμπρικας η οποία ανήκει στο Δήμο.

Τα αιτήματα των κατοίκων είναι : 1) η επισκευή και η βελτίωση του χώρου  του Κοινοτικού καταστήματος  το οποίο χρησιμοποιείται και ως Ιατρείο ή να μεταφερθούν σε άλλο χώρο όπως το παλαιό Δημοτικό Σχολείο, 2) να έχουν προτεραιότητα στον αρδευτικό τομέα ένεκα της κοντινής απόστασης που βρίσκεται η Λατσίδα με το βιολογικό και εξέφρασαν ακόμα  τη ανησυχία τους σχετικά με το αν ο Βιολογικός δημιουργήσει στο χωριό προβλήματα υγιεινής που όμως τους καθησύχασαν  ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα με τα νέα  σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, 3) Αποκατάσταση του Ενετικού Πύργου και 4) η διατήρηση των υπηρεσιών ΙΚΑ, ΔΕΗ κ.λπ.  στη Νεάπολη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook