Σε ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το οποίο θα γίνει τα ερχόμενα 24ώρα, θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να μιλήσουν, αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με στελέχη για τον προϋπολογισμό. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησε, αλλά η συζήτηση τράβηξε σε μάκρος και ο ίδιος έπρεπε να αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη. Συμφώνησαν, όμως, να τα πουν σύντομα.

Στο περιβάλλον και των δύο ανδρών κυριαρχεί η άποψη πως το τοπίο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα. Γιατί, έχουν εντοπίσει πως «διάφοροι καλοθελητές παίζουν με την εικόνα του πρώην πρωθυπουργού και το ενδεχόμενο διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ». Πραγματικός τους στόχος, όμως, δεν είναι το κόμμα, αλλά η κυβέρνηση, στην οποία θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα και εν τέλει παράλυση.

Στη σύσκεψη των στελεχών για τον προϋπολογισμό, με τη συμμετοχή των περισσότερων υπουργών του ΠΑΣΟΚ, όλοι συμφώνησαν πως στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να υπερασπιστεί το έργο του και τις επιλογές του. «Όχι στην καταστροφική αυτοκριτική» ήταν η φράση που σημάδεψε τη συνεδρίαση. 

Μήνυμα Βενιζέλου…

Στη συνεδρίαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε σε μία τοποθέτηση, που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ηγετική. Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε:

•   «Κανείς δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ή της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης».

•   «Θα βοηθήσουμε τους πολίτες μόνο αν είμαστε ειλικρινείς και μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας».

Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως «αντιλαμβάνομαι ότι έχει γίνει μία επιλογή να εστιάζεται η κριτική σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτό για παράδειγμα συμβαίνει και με εμένα ως Υπουργό Οικονομικών». «Μπορούμε σε αυτό να δώσουμε μια αποτελεσματική απάντηση, όταν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είναι ενιαίο και έχει στραμμένη την προσοχή του στα μείζονα. Εμένα αυτή είναι η επιλογή μου. Είναι μια επιλογή εθνικής ευθύνης» τόνισε.

«Εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ελάσσονα θέματα, ως όχημα για να παρακάμψει τα μείζονα, κάνει λάθος. Έχει λοιπόν πάρα πολύ μεγάλη σημασία να κάνουμε την επιλογή μας. Και ως χώρα και ως Κυβέρνηση και ως κόμμα και ως άτομα. Εγώ έχω κάνει τη δική μου» διεμήνυσε στους συναδέλφους, και, κατ’ ορισμένους, και στην ηγεσία του κόμματός του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook