Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη είχε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο κ. Μαλανδράκης από τη συνάντηση προέκυψαν μια σειρά από παρεμβάσεις που στόχο έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα  του τοπικού  αγροτικού κόσμου.

Ειδικότερα στο θέμα της αποζημίωσης του ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς του πρώην δήμου Μουσούρων που είχαν δηλωθεί με προσωρινές δηλώσεις για την κακοκαιρία του 2008 και μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε αποζημίωση, υπήρξε εξέλιξη. Οι παραγωγοί αυτοί θα πρέπει να στείλουν κάποια στοιχεία  σε συνεργασία με την Ο.Α. Σ για να τύχουν της αποζημίωσης όπως και οι συνάδελφοι τους της Κανδάνου και του Σελίνου.

Επίσης εξέλιξη θετική υπήρξε και για τις αποζημιώσεις για τις ζημιές των εσπεριδοειδών του 2011. Συγκεκριμένα για τα πορτοκάλια έρχονται πίνακες με τα ποσοστά ζημιών ενώ και τα μανταρίνια θα αποζημιωθούν εφόσον στο τέλος του έτους, η παραγωγή είναι κατά 30% μειωμένη σε σύγκριση με την παράγωγη της προηγούμενης τριετίας.

Εξέλιξη υπήρξε αναφορικά και με την συνεργασία του παραρτήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ Χανίων με τα κεντρικά στην Αθήνα. Ειδικότερα όπως είπε ο κ. Μαλανδράκης , από τον υπουργό δόθηκε σχετική εντολή προκειμένου η επαφή να γίνεται απευθείας και όχι μέσω Ηρακλείου.

Τέλος έγινε γνωστό από τον κ. Σκανδαλίδη πως δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στη φορολόγηση των αγροτών, των οποίων τα εισοδήματα είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο, ενώ έγινε και σοβαρή συζήτηση για την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς όπως τόνισε στον υπουργό ο κ. Μαλανδράκης μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία λειτουργία των μηχανισμών ελέγχου των προϊόντων ,μεταξύ παραγιών και καταναλωτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook