Η κυβέρνηση εμμένει στη στάση της να διατηρήσει το πλειοψηφικό ποσοστό 51% που κατέχει στη ΔΕΗ, σύμφωνα όσα δήλωσε την Δευτέρα στο Reuters πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Η πολιτική διατήρησης ποσοστού 51% στη ΔΕΗ παραμένει», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
O Α.Ζερβός στον ΒΗΜΑ 99,5

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του την Δευτέρα στον «ΒΗΜΑ 99,5» ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, δεν απέκλεισε την προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στα πρότυπα του ΟΤΕ.

«Μια ενδεχόμενη πώληση (σ.σ. αυτή την περίοδο), θα γίνει σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την πραγματική, με βάση τη σημερινή τιμή της μετοχής της εταιρείας» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα είναι πολιτικό, αφού αφορά την παραχώρηση της ενεργειακής δύναμης της χώρας.

«Και η πραγματική της αξία είναι πολύ μεγαλύτερη. Είναι υποβαθμισμένη η μετοχή της ΔΕΗ σε σχέση με την πραγματική της αξία», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Σερβάζ Ντερούζ, συνέστησε, μεταξύ άλλων, στην κυβέρνηση να πωλήσει και το ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Ντερούζ «τουλάχιστον άστοχες».

ΓΕΝΟΠ: η ΔΕΗ δεν πωλείται και δεν αγοράζεται

«Η ΔΕΗ δεν πωλείται και δεν αγοράζεται» αναφέρει σε ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ και προσθέτει ότι «όποιος επιχειρήσει να ξεπουλήσει εθνικό πλούτο και εθνικό κεφάλαιο όπως είναι η ΔΕΗ θα κατηγορηθεί και θα καταδικαστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού για εθνική προδοσία».

Το συνδικάτο υποστηρίζει ότι «ο εκπρόσωπος της Τρόικας κύριος Σερβάς Ντερούζ με δηλώσεις του ανέλαβε εκ μέρους της κυβέρνησης να κρεμάσει πωλητήριο για τη ΔΕΗ» και ότι «η απροκάλυπτη δημόσια παρέμβαση εκπροσώπων της Τρόικας επιβεβαίωσε τις ανησυχίες της ΓΕΝΟΠ η οποία από τον περασμένο Οκτώβριο αποκάλυψε και κατήγγειλε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της Ελλάδας που είναι η ΔΕΗ».

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι «η σύγκρουση θα είναι σκληρή και χωρίς προηγούμενο», κάνει λόγο χαρακτηριστικά για «τρωικό πόλεμο» με την τρόικα και καλεί την κυβέρνηση να αντισταθεί στις οικονομικές δυνάμεις κατοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook