Μία γυναίκα 91 ετών από την Καλιφόρνια δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες ότι δεν πλήρωσε φόρο για τα έσοδα της εταιρείας της που έφτιαχνε και πουλούσε βαλιτσάκια με είδη αυτοκτονίας. Η ηλικιωμένη συνταξιούχος δασκάλα είχε δημιουργήσει μια επικερδή επιχείρηση, πουλώντας σύνεργα για αυτοκτονία. Μόνο που οι ομοσπονδιακές Αρχές τη συνέλαβαν επειδή δεν πλήρωνε τον απαιτούμενο φόρο στο κράτος!

Η Σαρλότ Χάιντορν παραδέχθηκε ότι δεν πλήρωσε φόρο για το ύψους 66.717 δολαρίων εισόδημά της και δέχθηκε να πληρώσει 26.000 δολάρια.

Τα βαλιτσάκια περιείχαν πλαστικές μάσκες που εφαρμόζουν στη βάση του λαιμού, μην αφήνοντας τον επίδοξο αυτόχειρα να αναπνεύσει, και σωλήνες που συνδέονται με δεξαμενή πετρελαίου.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες βρήκαν τα βαλιτσάκια όταν πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της ηλικιωμένης συνταξιούχου δασκάλας στο Ελ Καχόν, κοντά στο Σαν Ντιέγκο, τον Μάιο.

Το όνομά της βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, όταν ένας 29χρονος άνδρας από το Όρεγκον αυτοκτόνησε, χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα που περιείχε το βαλιτσάκι.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι η γυναίκα πούλησε περισσότερα από 1.300 τέτοια βαλιτσάκια προς 40-60 δολάρια το ένα. Τα βαλιτσάκια έφεραν την ονομασία «Λαμπρή Ζωή και Αξιοπρεπής Θάνατος».

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι προσπαθούσε να κρύψει την πραγματική χρήση των αντικειμένων από τις τελωνειακές αρχές και τα περιέγραφε ως «υγραντήρες για ορχιδέες», «καπελάκια ομορφιάς» και «πλαστική κουκούλα για βροχή».

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook