Δύο μέρες δουλειά τη βδομάδα με εκ περιτροπής εργασία για όλους τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με αντίστοιχη βέβαια μείωση των αποδοχών, αξιώνουν οι πολυεθνικές «Abu Dhabi Mar» (ADM) και η «ThussenKrupp», στις οποίες ανήκει το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, αναφέρει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

«Οι δύο πολυεθνικοί κολοσσοί, που λυμαίνονται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με εξασφαλισμένη δουλειά από τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι τώρα έχουν «τσεπώσει» 500 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, χρήματα που προέρχονται από το ήδη λεηλατημένο εισόδημα των εργαζομένων της χώρας, και έχουν παραδώσει …«αέρα κοπανιστό». Από όλο το πρόγραμμα το μόνο που παραδόθηκε ήταν το υποβρύχιο «Παπανικολής», το οποίο κατασκεύασε η «Thyssen» στο Κίελο και αυτό γέρνει..!

Η εργοδοσία με την ανακοίνωσή της καλεί το Σωματείο Εργαζομένων «ΤΡΙΑΙΝΑ» σε «διαβούλευση» την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη «προκειμένου να σας ενημερώσουμε, όπως αναφέρει, λεπτομερέστερα για τη διαμορφωθείσα κατάσταση και τα σχέδιά μας, να ανταλλάξουμε απόψεις».

Ωστόσο, οι εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι: «Επειδή η οικονομική κατάσταση της εταιρείας δεν επιτρέπει περαιτέρω καθυστερήσεις, εάν δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ μας κατά την παραπάνω διαβούλευση, θα υποχρεωθούμε, σύμφωνα με το άρθρο 38 Ν. 1892/90 όπως ισχύει, να επιβάλουμε μονομερώς το ανωτέρω σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης από 1η Ιανουαρίου 2012 και μέχρι 31 Μαρτίου 2012 οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση», συνεχίζει η εφημερίδα.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook