Στην Αθήνα φτάνει το απόγευμα της Κυριακής ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έπειτα από διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία. Τη Δευτέρα ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και με τους Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά.

Στόχος της επίσκεψης του κ. Μπάιντεν είναι να δείξει την στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, που προκύπτουν από την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο κ. Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Ο κ. Μπάιντεν ζήτησε να μην καθυστερήσει άλλο η επαναλειτουργία της Σχολής, σημειώνοντας πως η μη χορήγηση άδειας για την επαναλειτουργία της Σχολής «συνιστά οιωνό ανωμαλίας που φαλκιδεύει την εικόνα της Τουρκίας».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στην ανεκτικότητα της γειτονικής χώρας για θρησκευτικές μειονότητες και επαίνεσε τον Ταγίπ Ερντογάν για την επιστροφή των περιουσιών μη μουσουλμανικών βακούφιων και την καταβολή αποζημιώσεων.

 

in.gr