Διαμαρτυρία για τη συνεχόμενη φοροεπιδρομή που υφίσταται η ακίνητη περιουσία ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων Ηρακλείου οργανώνοντας ανοιχτή συγκέντρωση αυτή τη Δευτέρα, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στις 7 το απόγευμα.

Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να εκφραστεί η έντονη αποστροφή τους στο ειδικό τέλος των λογαριασμών της ΔΕΗ, το ΕΤΑΚ του 2009, το ΦΑΠ 2010 και 2011, την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών και τα λοιπά μέτρα που οδηγούν σε απαξίωση και «κατεδάφιση» της ακίνητης περιουσίας, όπως τονίζουν.

Ταυτόχρονα, εκτός από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η συνάντηση έχει και ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά μεταξύ άλλων για το ειδικό τέλος λογαριασμών της ΔΕΗ, τις διορθώσεις λαθών, τις δυνατότητες δικαστικής προσφυγής, για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την τακτοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων.

Στη συγκέντρωση, που οργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου, κύριοι ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της UIPI, δικηγόρος κ. Στράτος Παραδιάς, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και πρόεδρος της ΕΝΙΔΑΝΗ, δικηγόρος κ. Κώστας Αράπογλου, όπως και άλλα στελέχη της ΠΟΜΙΔΑ.

Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί επίσης να μιλήσουν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ηρακλείου Μ. Βασιλάκης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης. Παρών θα είναι και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης, καθώς και ο υπεύθυνος στα θέματα της Τακτοποίησης Αυθαιρέτων, αγρονόμος-τοπογράφος μηχανικός κ. Κ. Χαμηλοθώρης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook