Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Προοπτικής, καθώς και ζητήματα που άπτονται των θεμάτων αειφόρου ανάπτυξης και περιβάλλοντος, αποτέλεσαν προϊόν έντονου προβληματισμού στο πλαίσιο συσκέψεων που είχε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη στις Βρυξέλλες.

Η Δήμαρχος παραβρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως προσκεκλημένη του Επιτρόπου Ενέργειας, προκειμένου να συμμετάσχει στον ετήσιο πανευρωπαϊκό «Διάλογο Υψηλού Επιπέδου», αλλά και στη συνεδρίαση του «Συμφώνου των Δημάρχων». Υπενθυμίζεται πως μόλις τρεις Δήμοι απ’ όλη την Κρήτη συμμετέχουν στο «Σύμφωνο», ενώ πανελλαδικά, ο αριθμός των συμμετεχόντων Δήμων δεν υπερβαίνει τους είκοσι ένα.

Συσκέψεις ωστόσο είχε επίσης η Δήμαρχος με Έλληνες Ευρωβουλευτές στο περιθώριο των συσκέψεων, όπου μίλησαν για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης στο πλαίσιο της δυσμενούς συγκυρίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πλαίσιο των συσκέψεων σε ζητήματα χρηματοδοτήσεων, αλλά και εγκρίσεων προγραμμάτων για την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα αναζητήθηκαν δίαυλοι αντιμετώπισης των υφιστάμενων, κατά κύριο λόγο Ευρωπαϊκών οικονομικών ζητημάτων.

 Η Δήμαρχος εστίασε στην ευρωπαϊκή προοπτική και προσέγγιση αντιμετώπισης των προβλημάτων, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε σε σχέση με τις επικείμενες αλλαγές που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον πρωτογενή τομέα.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στα αγροτικά εν γένει ζητήματα, αλλά και στους τρόπους ανάπτυξης και νέων εφαρμογών στα πεδία γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Στο πλαίσιο του «Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου» που πραγματοποιήθηκε στο Ημικύκλιο της Ολομέλειας, η Δήμαρχος Φαιστού παρουσίασε έναν πλήρη φάκελο που είχε προετοιμάσει αναφορικά με τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί, αλλά και αναμένεται να υλοποιήσει ο Δήμος Φαιστού.

Μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου, στη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν επίσης ζητήματα αντιμετώπισης του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού προβλήματος», η Δήμαρχος Φαιστού συμμετείχε στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό όργανο της ολομέλειας του «Συμφώνου των Δημάρχων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook