Τους πολιτικούς του στόχους θα παρουσιάσει στα Χανιά το νέο πολιτικό κόμμα «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» , το οποίο από κάποιους αποκαλείται και ως κόμμα των «αποστράτων», καθώς στην 12μελή του Διοικούσα Επιτροπή, οι 11 είναι απόστρατοι.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 17/12 , στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ακάλι», ενώ η ιδρυτική εκδήλωση του κόμματος έγινε στις 21/11 στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του «Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας», αναφορικά με το όνομα και το έμβλημα του κόμματος :

«Ο \”ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ\” παραπέμπει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος την 15η Αυγούστου του 1909 στο Γουδή, όπου σε παρόμοιες για τη χώρα συνθήκες παρενέβη τότε στα πολιτικά δρώμενα και επέβαλλε τον Ελευθέριο Βενιζέλο σαν ηγέτη της Ελλάδας.

Το έμβλημα έχει σχήμα αποτελούμενο από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές, χρώματος γαιώδους, βαθέος κυανού και γαλάζιου αντίστοιχα.Τα χρώματα αυτά συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσά μας, στοιχεία Εθνικής κυριαρχίας, τα οποία σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.»

Σε ότι αφορά στην Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος, εκτός του ότι αποτελείται από αποστράτους, εντύπωση προκαλεί το ότι όλα τα μέλη είναι νέα σε ηλικία.

Ο πρόεδρος του «Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας» κ. Νικόλαος Αλικάκος , απόστρατος του Στρατού Ξηράς, είναι 53 ετών.

Επιπλέον στην 12μελή ΔΕ συμμετέχουν 7 απόστρατοι του Στρατού Ξηράς, και από ένας απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, όλοι ηλικιών από 49-58 ετών, ενώ μέλος της ΔΕ είναι και ένας στρατιωτικός αναλυτής.

Στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, αφού γίνεται αναφορά στην κατάσταση της χώρας, επιρρίπτονται ευθύνες στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων της Βουλής και επισημαίνονται μεταξύ άλλων και τα εξής :

«Οι Έλληνες πολίτες παγωμένοι, μη βρίσκοντας πολιτική έκφραση μέσα από το σημερινό πολιτικό σύστημα το οποίο πλέον δεν εμπιστεύονται και δεν τους εκφράζει, προσπαθούν απεγνωσμένα να διακρίνουν υγιείς φωνές που θα τολμήσουν να ζητήσουν να ακουστούν μέσα στο πολιτικό κατεστημένο.

Τα πολιτικά κόμματα κατόρθωσαν δυστυχώς , με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας, να θέσουν στο περιθώριο όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για την Πατρίδα…..……Απόστρατοι Αξιωματικοί, πλαισιωμένοι από πολίτες που αγαπούν την Πατρίδα, βλέποντας την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση, άρχισαν σταδιακά να εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον του τόπου υπό το βάρος της ευθύνης έναντι των επερχομένων γενεών και της ιστορίας.

Αυτές οι σποραδικές φωνές και απόψεις, αυτοί οι μικροί χείμαρροι, ενώνονται τώρα σε ένα ορμητικό ποταμό, το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Με βαθειά πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας δημιουργήσαμε τη νέα, γνήσια, λαϊκή, αυθόρμητη, ειλικρινή, πατριωτική, και δημοκρατική πολιτική φωνή της Πατρίδα μας, με στόχους:

Το φαύλο πολιτικό σύστημα εξουσίας να τερματίσει το βίο του και τη θέση του να πάρουν οι νέες δυνάμεις που θα βγάλουν τη Χώρα από το καταπιεστικό αδιέξοδο.

Όλοι αυτοί που μας οδήγησαν σ\’ αυτή την τραγική κρίση, όσο ψηλά και να στέκονται, να κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στον Ελληνικό λαό. Οι ημέρες της ασυδοσίας και ατιμωρησίας πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Πιστεύουμε στην εξασφάλιση της θέσης της Χώρας μέσα σε μία ενωμένη Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της και όχι όπως την παραδίδουν οι διάδοχοι τους, οι κερδοσκόποι και οι πλουτοκράτες.

Παραμονή στο ΕΥΡΩ αλλά χωρίς απεμπόληση Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, χωρίς αντισυνταγματικές συμβάσεις και επιλογές και χωρίς την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών.

Πληρώνουμε ότι πραγματικά χρωστάμε αλλά και διεκδικούμε ότι μας χρωστάνε.»

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook