Την άποψη ότι κάθε κυβέρνηση είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει απώλειες εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, «δικαιολογώντας» με αυτό τον τρόπο την πύρρειο νίκη που πέτυχε στις εκλογές της Κυριακής το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας. «Ναι, υπήρξαν απώλειες, αλλά ήταν αναπόφευκτες. Είναι αναπόφευκτες για κάθε πολιτική δύναμη, ιδίως για εκείνη που σηκώνει το βάρος της ευθύνης για την κατάσταση της χώρας»» υπογράμμισε ο κ. Πούτιν, επιμένοντας ότι η Ενωμένη Ρωσία έχει διατηρήσει μία «σταθερή πλειοψηφία».

Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές τόσο στην πολιτική όσο και στη στελέχωση της νέας κυβέρνησης, κάτι το οποίο όμως δεν θα λάβει χώρα άμεσα αλλά μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου 2012. Επιπρόσθετα έσπευσε –διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του, Ντμίτρι Πέσκοφ– να προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανεχθεί «παράνομες διαδηλώσεις». Χθες περισσότερα από 5.000 άτομα διαδήλωσαν στη Μόσχα, διαμαρτυρόμενοι για εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν με αρκετά σκληρό τρόπο από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε 300 συλλήψεις, περνώντας χειροπέδες και στον Αλεξέι Ναβάνι, σφοδρό επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν και εκ των ηγετικών μορφών στο κίνημα κατά της διαφθοράς. Αλλες 120 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε ανάλογη διαδήλωση στην Αγία Πετρούπολη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook