Με προφανή στόχο να προκαλέσουν προβλήματα στο πλυντήριο αυτοκινήτων που λειτουργεί στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, μέσα σε χώρο του Νοσοκομείου Χανίων, άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του πλυντηρίου και έκλεψαν όλα τα έγγραφα ενώ τρύπησαν και μπετόνια με απορρυπαντικά υγρά.

Την διάρρηξη αντιλήφθηκαν πρώην «ασθενείς» που απασχολούνται στο πλυντήριο αυτοκινήτων, όταν πήγαν να πιάσουν δουλειά.

 Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο ψυχίατρος , πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ΚΟΙΣΠΕ κ. Γιώργος Κοκκινάκος, οι δράστες αφού διέρρηξαν την πόρτα του οικίσκου δίπλα στον χώρο του πλυντηρίου, έκλεψαν τις άδειες λειτουργίας και πυρασφάλειας, τα βιβλία της εφορίας και όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με το πλυντήριο αυτοκινήτων.

Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι χώροι βρίσκονται εντός της περίφραξης του Νοσοκομείου Χανίων και κοντά στην κεντρική πύλη εισόδου, αλλά ο χώρος είναι ερημικός, δεν έχει φωτισμό και δεν αποκλείεται οι δράστες πηδώντας από την περίφραξη να μπόρεσαν αθέατοι να κάνουν αυτά που έκαναν.

Το πλυντήριο αυτοκινήτων του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης, Τομέα Ψυχικής Υγείας, λειτουργεί στον συγκεκριμένο χώρο του Νοσοκομείου Χανίων από το Καλοκαίρι του 2010, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αποασυλοποίησης και της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Στο πλυντήριο απασχολούνται 4 πρώην ψυχικά πάσχοντες σε δύο βάρδιες, ενώ από τα έσοδα καλύπτεται το κόστος λειτουργίας και η αμοιβή των εργαζομένων.

Flashnews