Διαβουλεύσεις ξεκίνησαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πάνω στο βρετανικό προσχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας καλωσορίζει την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την εξάμηνη ανανέωση παρουσίας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία στο διεθνή οργανισμό επιδιώκει να αλλάξουν συγκεκριμένες αναφορές στο προσχέδιο των Βρετανών για να μη δίνονται ερμηνείες περί χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας. Μεταξύ άλλων, με βάση το προσχέδιο, χαιρετίζεται η δήλωση του Μπαν Κι Μουν μετά τις συναντήσεις του περασμένου Οκτωβρίου στο Λονγκ \’Αιλαντ της Νέας Υόρκης ότι με την επόμενη κοινή συνάντηση, στο ίδιο μέρος στις 22 με 24 Ιανουαρίου 2012, σηματοδοτείται το τέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τη σύγκλιση πολυμερούς διάσκεψης.

Το ψήφισμα θα εγκριθεί μέχρι τις 15 του τρέχοντος μηνός και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα ενημερώσει η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Στο μεταξύ, το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χέιγκ, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους στη Βόννη, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook