Στα πλαίσια του προγραμματισμού για αντικατάσταση όλων των παλαιών φωτιστικών σταδιακά σε όλους του δρόμους του Δήμου Ηρακλείου τοποθετήθηκαν εκατόν πενήντα δύο (152) νέα σύγχρονα οκτάμετρα φωτιστικά οικονομίας στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων από την Χανιόπορτα (Πλατεία Κόρακα) έως την περιοχή του Γιόφυρο.

Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν φωτιστικά με δύο (2) λαμπτήρες κεντρικά της λεωφόρου και φωτιστικά με τρεις (3) λαμπτήρες στις διασταυρώσεις για περισσότερο φωτισμό.

Έχουν ισχύ 150 watt και αποδίδουν Λευκό Θερμό φώς, φιλικό προς το περιβάλλον κατάλληλο για αυτοκινητόδρομους για εμπορική χρήση (καλύτερη ορατότητα) και έχουν 40% οικονομία από τους κοινούς λαμπτήρες.

Επίσης τοποθετήθηκαν νέοι πίνακες τροφοδοσίας του ρεύματος σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας, έγιναν νέα δίκτυα καλωδίων , ειδικό δίκτυο για εορταστικό φωτισμό και υποδομές για τοποθέτηση οπτικών ινών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα του φωτισμού και θα συμβάλλει στην ασφάλεια των πολιτών, των διερχόμενων οδηγών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook