Σύσκεψη με θέμα τα ζητήματα ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα συγκαλεί αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 7:00μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου και σε αυτήν θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων, καθώς και αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Στόχος της σύσκεψης είναι να καταγραφούν προτάσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργός συμμετοχή φορέων, αγροτών και κτηνοτρόφων στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού μοντέλου του πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μέσω της Δημοτικής Κατασκευαστικής ΑΕ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαπεριφερειακής – εδαφικής συνεργασίας MED με διακριτικό τίτλο «IN.FLOW.ENCE: Innovations Flow European Network for the city economy”. Στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός κέντρου διαχείρισης πόρων, ενός σύγχρονου δηλαδή συστήματος μελέτης και επεξεργασίας για την ανάπτυξη των περιοχών της Μεσογείου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας θα προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με όλους τους τοπικούς φορείς οι οποίοι εντάσσονται τόσο στον πρωτογενή όσο και στον δευτερογενή τομέα, καθώς και με τις επιχειρήσεις της περιοχής. Στην επόμενη φάση του προγράμματος ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας καλείται να συμμετάσχει με δημοσιεύσεις και κείμενα εργασίας (αποτελέσματα δράσεων στην περιοχή) στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο το οποίο έχει προγραμματιστεί στη Μασσαλία το 2012.