Η καθιέρωση ενός δωρεάν γεύματος για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολειά των Χανίων είναι ο στόχος πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Φώτης Ποντικάκης το γεύμα αυτό που οφείλουν να δίνουν στους μαθητές είτε η πολιτεία , είτε οι κατά τόπους δήμοι θα πρέπει να αποτελείται από τοπικά προϊόντα.

Με αυτό τον τρόπο στοχεύετε να αντιμετωπιστεί  σε τοπικό επίπεδο το πρόβλημα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν κάποιες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω της οικονομικής κρίσης να δώσουν χρήματα στα παιδιά τους για κολατσιό στο σχολειό ενώ παράλληλα όπως σημειώνει ο κ. Ποντικάκης θα βοηθηθούν και οι αγρότες του νομού καθώς τα τοπικά προϊόντα θα μπορούσαν να καταναλώνονται με αυτό τον τρόπο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών επισημαίνει πως οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με όσους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολειών το επιθυμούν θα πραγματοποιήσει συμβολικά για μια ημέρα ένα τέτοιο γεύμα, \”από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει και η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί να φέρνει μόνο μνημόνια και συνεχείς περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία και στους μισθούς των εργαζόμενων, και να έχουμε φθάσει στο σημείο να λιποθυμούν μαθητές μέσα στις τάξεις.\”

Ο κ. Ποντικάκης τονίζει πως παρά το ότι στα Χανιά δεν έχει συμβεί περιστατικό ανάλογο με εκείνο του μαθητή του Ηρακλείου, εντούτοις ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών είναι σε θέση να γνωρίζει πως υπάρχουν μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς δεν μπορούν να αγοράσουν κάτι από το κυλικείο.

\”Δεν περιμένουμε να φθάσει το πρόβλημα στη πόρτα μας, αλλά πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες από τώρα, και αυτό κάνει ο σύλλογος. Ήδη πάντως συνάδελφοι σε διάφορα σχολεία έχουν κάνει ενέργειες για να βοηθήσουν παιδιά που έχουν πρόβλημα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook