Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (πρώην Νομαρχία) , στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 17/2, καλεί τους ελαιοπαραγωγούς των Χανίων, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).
Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της παράστασης διαμαρτυρίας , επισημαίνουν τα εξής :

\”Πιστεύουμε ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι που μας οδηγούν σ’αυτή τη διαμαρτυρία:  Η λεγόμενη ελεύθερη αγορά («ελεύθερος» ο μεγαλέμπορας να αγοράζει και να πουλάει όσο θέλει, όχι το ίδιο ελεύθερος ο ελαιοπαραγωγός) έφερε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στα 1,9 ευρώ/λίτρο και αν θα πουληθεί, ενώ οι εργαζόμενοι στις πόλεις το αγοράζουν πολλαπλάσια.

Κόπηκαν οι επιδοτήσεις κάτω των 200ευρώ.

Με το διαχωρισμό των ελαιοπαραγωγών σε «κατά κύριο επάγγελμα και μη» θα αποκλείονται από τις επιδοτήσεις οι λεγόμενοι «μη κατά κύριο επάγγελμα».

Αυξήθηκαν οι εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΟΓΑ και για –αμφίβολη- ασφάλιση στον ΕΛΓΑ.

Αύξηση του ΦΠΑ από 11%σε 13% στα ήδη πανάκριβα αγροεφόδια.

Αύξηση επιτοκίων χορηγήσεων της ΑΤΕ.

Συνεχίζεται το χαράτσι για τη δήλωση ΟΣΔΕ.

Θεσμοθέτηση της μετατροπής των συνεταιρισμών σε Ανώνυμες Εταιρίες εις βάρος των μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών.

Με τη συζητούμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2013-2020 ετοιμάζουν δραστική μείωση των επιδοτήσεων και μέτρα ενίσχυσης των μεγαλοκληρούχων και των λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών αγροτών με την ενίσχυση ανά στρέμμα και όχι βάσει παραγωγής και με τη λεγόμενη πράσινη ενίσχυση.

Με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που ρίχνει τα βάρη της κρίσης των μεγαλοεπιχειρηματιών στις πλάτες του εργαζόμενου λαού που δεν ευθύνεται για την κρίση: έχουμε αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης, ανατιμήσεις στη ΔΕΗ, στα καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, χαράτσια στα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, αύξηση εξόδων για τη λεγόμενη δωρεάν παιδεία, μείωση συντάξεων κ.λ.π.

Διεκδικούμε:
Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών ελαχίστων εγγυημένων τιμών.

Μείωση κόστους παραγωγής.

Προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητας ελαιολάδου.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Φορολόγηση 45% του μεγάλου κεφαλαίου.

Επιδότηση στην παραγωγή σε όλους ανεξαιρέτως τους ελαιοπαραγωγούς και καμία παρακράτηση στην επιδότηση.

Μείωση επιτοκίων της ΑΤΕ και απαγόρευση κατάσχεσης κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης αξίας μέχρι 300.000ευρώ. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα πληρωμών όσο διαρκεί η κρίση.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία- Παιδεία -Πρόνοια.

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων της αγροτιάς.

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Αγρότες, εργάτες ΕΒΕ με μέτωπο απαντάμε στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης – κομμάτων που στηρίζουν της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook