Στη σύλληψη καθηγητή, την ώρα που τοποθετούσε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ΙΧ αυτοκίνητο μέσα σε πιλοτή, προχώρησε η Ασφάλεια Αθηνών. Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη στους Αμπελοκήπους.

Κατά τη σύλληψη, ο εκπαιδευτικός απείλησε τους αστυνομικούς με ψεύτικο πιστόλι. Από την αστυνομική έρευνα ότι είχε ενεργοποιήσει το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον 21 εκρηκτικούς ή εμπρηστικούς μηχανισμούς σε οχήματα, κάδους απορριμμάτων, αλσύλλια κ.λπ, στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, στο Χαλάνδρι, στη Φιλοθέη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν, το τελευταίο τρίμηνο είχε τοποθετήσει πάνω από 30 τέτοιους μηχανισμούς και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, οι οποίες διερευνώνται.

Οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούνταν από μεγάλα γκαζάκια, που τοποθετούνταν μέσα σε νάιλον τσάντα μαζί με συμπιεσμένα κομμάτια βαμβακιού, χαρτιά, εφημερίδες, εμποτισμένα με ασετόν. Σε άλλες περιπτώσεις, τοποθετούνταν κάτω από αυτοκίνητα σάκοι απορριμμάτων με καύσιμη ύλη (χαρτιά, νάιλον σακούλες, πλαστικά αντικείμενα) ή ξερόκλαδα εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό ή από μπουκάλια σπρέι και προκαλούνταν ανάφλεξη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα -τρίμηνο περίπου- τοποθετούνταν και ενεργοποιούνταν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί - εμπρηστικοί μηχανισμοί σε οχήματα, κάδους, αλσύλλια και πλατείες, κατά διάσπαρτες ώρες της ημέρας και της νύχτας, σε περιοχές της Αθήνας και κυρίως στο Ψυχικό και την ευρύτερη περιοχή.

Προ τριημέρου, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση αστυνομικών ερευνών, εντοπίσθηκε ο 55χρονος εκπαιδευτικός να περιφέρεται στην περιοχή του Ψυχικού και τέθηκε σε επιτήρηση.