Συνεργασία σε θέματα οδικής ασφάλειας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Ινστιτούτου «Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς» πρόκειται να ξεκινήσει από το νέο έτος.

Σήμερα εκπρόσωποι του Ινστιτούτου με επικεφαλής την πρόεδρο Βάσω Μυλωνά επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη τον οποίο και ενημέρωσαν αναλυτικά για τις δραστηριότητες  που υλοποιεί πανελλαδικά. Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο έλλειμμα στρατηγικής και παιδείας που υπάρχει στην χώρα μας σε θέματα οδικής ασφάλειας με αποτέλεσμα να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές ενώ άλλοι συνάνθρωποί μας να μένουν σε όλη τους τη ζωή ανάπηροι.

«Ξεκινάμε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και ευχαριστούμε τον κ. Αρναουτάκη για την θερμή ανταπόκρισή του. Στο νησί πρόκειται να στηρίξουμε προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με την σχετική άδεια του Υπουργείου Παιδείας αλλά και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου» υπογράμμισε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου συμπληρώνοντας ότι «στηριζόμαστε στο τρίπτυχο ‘παιδί-δάσκαλος-γονέας».

Ο σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα οδικής ασφάλειας, και Πρόεδρος του συλλόγου Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α. (Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων) Γιάννης Λιονάκης σημείωσε ότι η Περιφέρεια αγκαλιάζει κάθε προσπάθεια που αναφέρεται στο τεράστιο κεφάλαιο της ασφάλειας πεζών και οδηγών.

«Οι προτάσεις που γίνονται από το Ινστιτούτο είναι θετικές και η συνεργασία που ξεκινάει από σήμερα ευχόμαστε να εξελιχθεί σε κάτι πολύ αποτελεσματικό» δήλωσε ο κ. Λιονάκης. Παράλληλα υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια ετοιμάζει ένα ευρύ δίκτυο παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας κόστους 40 εκ. ευρώ τόσο στο επαρχιακό όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο.

«Το θέμα της ενημέρωσης των μαθητών στα σχολεία είναι ότι πιο σημαντικό για εμάς και σε αυτή την κατεύθυνση ως Περιφέρεια τη νέα χρονιά θα είμαστε μπροστά» κατέληξε ο κ. Λιονάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook