Την εξαίρεση όλων των μελών της σύνθεσης του Β’ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που δικάζονται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Αφορμή ήταν η παλαιότερη άρνηση του δικαστηρίου σε δικό τους αίτημα για αποβολή της πολιτικής αγωγής στη δίκη, με το σκεπτικό ότι το επίμαχο δημοσίευμα μπορούσε να θίξει οποιονδήποτε έλληνα πολίτη. Η κρίση αυτή θεωρήθηκε από την υπεράσπιση ως υπόνοια μεροληπτικής συμπεριφοράς εκ μέρους του δικαστηρίου.

Για το λόγο αυτό οι συνήγοροι υπεράσπισης στράφηκαν σε βάρος όλης της σύνθεσης με αίτημα εξαίρεσης. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι του περιοδικού « Focus» κατηγορούνται για την υπόθεση με το πολυσυζητημένο εξώφυλλο της 22 Φεβρουαρίου 2010 στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία και το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού και της διαδικτυακής του έκδοσης το οποίο που χαρακτήριζε τους Έλληνες «απατεώνες». Η διαδικασία διακόπηκε για τις 15 Δεκεμβρίου.

(zougla.gr)