«Κόκκινο» σε άλλες δυο απόπειρας εισαγωγής φορτίων με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία άναψαν και πάλι οι Έλληνες αστυνομικοί στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα, που συνέλαβαν τρία «βαποράκια» και κατέσχεσαν περισσότερα από 327 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης τα οποία είχαν εισάγει από την πατρίδα τους.

Η πρώτη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφηκε στην Θεσπρωτία, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντόπισαν δύο αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα στην περιοχή «Τσαμαντάς» και τα ακινητοποίησαν για έλεγχο. Στο πρώτο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 24χρονος Αλβανός, ανακάλυψαν τέσσερις ταξιδιωτικούς σάκους με 132 κιλά και 922 γραμμάρια κάνναβης, ενώ στο δεύτερο που είχε ως οδηγό έναν 24χρονο ομογενή από την Αλβανία, υπήρχαν άλλοι τέσσερις σάκοι με 94 κιλά και 736 γραμμάρια χασίς!

Η δεύτερη σύλληψη έγινε στο Λυκόστομο Ιωαννίνων όπου οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και οι συνοριοφύλακες του Δελβινακίου χρειάστηκε να καταδιώξουν ένα αυτοκίνητο που είδαν να κινείται ύποπτα και ο 31χρονος Αλβανός οδηγός του εμβόλισε το υπηρεσιακό όχημα προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο! Όμως, ακινητοποιήθηκε, συνελήφθη και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 90 δέματα με συνολικά 98 κιλά και 270 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν Αλβανό ο οποίος αναζητείται. Οι συλληφθέντες, που θεωρούνται μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών θα οδηγηθούν στους εισαγγελείς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook