Θέμα χρόνου και γραφειοκρατικών διαδικασιών , είναι πλέον, η κατεδάφιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού Νοσοκομείου Χανίων. Το θέμα έχει \”περάσει\” ολοκληρωτικά στο υπουργείο Υγείας και ειδικά στην Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομειακών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) καθώς το υπουργείο αποδέχθηκε την ολοκληρωμένη πρόταση του δήμου Χανίων.

Συγκεκριμένα η πρόταση αυτή αφορά στο να αναλάβει η ΔΕΠΑΝΟΜ την κατεδάφιση του μεγάλου κτιριακού συγκροτήματος και σε αντάλλαγμα ο δήμος θα παραχωρήσει στο υπουργείο Υγείας ένα τμήμα της έκτασης προκειμένου να ανεγερθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου το οποίο ως μονάδα θα ενταχθεί στο δυναμικό του Νοσοκομείου Χανίων.

Το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης με στελέχη του δήμου είχε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Υγείας κ.Πολύζο και στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ, όπου συζητήθηκαν όλες οι διαδικασίες που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε οι αναγκαίες διαδικασίες να προωθηθούν με όσο είναι δυνατόν πιό γρήγορους ρυθμούς, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011 και το έργο κατεδάφισης του παλιού Νοσοκομείου και ανέγερσης του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου να υλοποιηθεί εντός του 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook