Ένα άρωμα μπορεί τόσο να μας φτιάξει τη διάθεση, όσο και να μας τη χαλάσει. Είναι γνωστό ότι όλα τα αρώματα δεν ταιριάζουν σε όλους τους ανθρώπους, γι’ αυτό πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολο να καταλήξουμε στην επιλογή τους.

Όσο κι αν σας φανεί όμως περίεργο, εκτός από τα προσωπικά κριτήρια επιλογής, υπάρχουν και κανόνες εφαρμογής, προκειμένου η μυρωδιά του αρώματος να αναδειχθεί.

1. Η σωστή ποσότητα

Το να το παρακάνετε με την ποσότητα του αρώματός σας μπορεί να γίνει ενοχλητικό για τους γύρω σας. Ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε τη σωστή χρήση του είναι να ψεκάσετε στον αέρα το άρωμά σας και να «περάσετε» από κάτω. Η ποσότητα που θα πέσει στα μαλλιά και στα ρούχα σας είναι αρκετή για πρωινή χρήση, στο γραφείο.

2. Κρατήστε το στο κουτί τους

Εάν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα, κρατήστε το στο κουτί του και μακριά από υψηλές θερμοκρασίες, όπως το καλοριφέρ ή τον ήλιο. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

3. Αν χρειαστεί, αντικαταστήστε το

Απομακρύνετε το παλιό σας άρωμα όταν αλλάξει χρώμα (ειδικά όταν αρχίσει να σκουραίνει) ή αρχίζει να μυρίζει διαφορετικά… Όχι μόνο ενδέχεται να έχει χάσει τις νότες του, αλλά μπορεί και να σας προκαλέσει και αλλεργίες.

4. Το άρωμα θέλει τον χρόνο του

Το απλώνουμε πάντα πριν ντυθούμε και περιμένουμε πέντε λεπτά. Προσοχή στα λευκά και μεταξωτά ρούχα που λεκιάζουν από το άρωμα.

5. Από την ίδια οικογένεια

Για πιο μυρωδάτο αποτέλεσμα, επιλέγουμε αφρόλουτρο κι ενυδατική σώματος με μία μυρωδιά που να προσεγγίζει αυτή του αρώματός μας.

6. Βρείτε την αρωματική σας ταυτότητα

Καταλήξτε στις βασικές αρωματικές νότες που ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε μια αρωματική ταυτότητα που θα σας ακολουθεί παντού.

7. «Φορέστε» το σωστά

Ισχύει ότι πρέπει να φοράμε το άρωμά μας στα σημεία που χτυπά ο σφυγμός, στους καρπούς και στη βάση του λαιμού. Το άρωμα χρειάζεται χρόνο και τη ζεστασιά του σώματος, για να μπορέσει να αποκαλύψει τον πραγματικό του εαυτό.

real.gr