Η νοοτροπία του γρήγορου και εύκολου πλουτισμού, τύπου X-Factor, και η δυσλειτουργική ζωή των ποδοσφαιριστών οδήγησαν σε μία κοινωνία «εκτός ισορροπίας», σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας της Βρετανίας, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, ο οποίος μίλησε στον «Guardian» για τις ταραχές του καλοκαιριού στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις.

Ο ίδιος προειδοποιεί πως τέτοιου είδους επεισόδια θα επαναληφθούν σίγουρα, εκτός εάν γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία.

«Αν κοιτάξεις τους ποδοσφαιριστές, θα δεις τον κόσμο και την κουλτούρα των διασημοτήτων μας. Αυτός είναι ο τρόπος ζωής που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Φαινόμαστε ότι είμαστε μία κοινωνία που εξαίρει όλους τους λάθους ανθρώπους» είπε.

Και συνεχίζει: «Οι νέοι πιστεύουν ότι το σκαλοπάτι για πολύ και γρήγορο χρήμα βρίσκεται στο X-Factor. Η τύχη σίγουρα είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά τα περισσότερα στη ζωή θέλουν σκληρή δουλειά. Δεν επαινούμε τους ανθρώπους που επιτυγχάνουν στη ζωή τους με σκληρή δουλειά».

Ο Βρετανός υπουργός τόνισε ότι οι ταραχές που ξέσπασαν το καλοκαίρι στη Βρετανία οφείλονται σε μια σειρά παραγόντων, μεταξύ των οποίων η αδυναμία της αστυνομίας να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης, η επιρροή των συμμοριών, αλλά και η «νοοτροπία του πλήθους».

«Η ισορροπία σε μία κοινωνία έρχεται όταν δουλεύουμε σκληρά συνέχεια» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook