Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πώληση δημόσιας γης, εξέφρασε ο Γ.Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες. Τόνισε δε ότι οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται αποκλειστικά από την κυβέρνηση.

«Ουδείς προτίθεται να πουλήσει τους αιγιαλούς, τις ράχες και τα βουνά. Μιλάμε για αξιοποίηση που φέρνει έσοδα στο δημόσιο και λειτουργεί αποτελεσματικά», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην αντιπολίτευση και κυρίως στη ΝΔ για «ανεύθυνη στάση».

Πάντως επειδή οι αντιδράσεις για το θέμα αυτό συνεχίζονται όχι μόνο από την Αντιπολίτευση, αλλά και από βουλευτές της συμπολίτευσης που εκφράζουν έντονη δυσφορία για τον τρόπο που ανακοινώθηκε η απόφαση αυτή, αλλά και το περιεχόμενό της, αφού θεωρούν μεγάλο το ποσό, ο Γ.Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει αναλυτικά τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου.

Η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών ορίστηκε για την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, μετά από σχετικό αίτημα που εξέφρασαν βουλευτές του Κινήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για τη συνεδρίαση του αρμόδιου ΚΤΕ λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης ανάμεσα στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο και τον υπουργό Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την αποδοχή των ελληνικών προσπαθειών από τις Βρυξέλλες και εκτίμησε ότι η επιμήκυνση των ελληνικών δανείων θα αποτελεί μέρος της λύσης-πακέτου για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την προσδοκία η συνολική λύση που θα αποφασιστεί το Μάρτιο στη Σύνοδο Κορυφής να περιλαμβάνει και την ενίσχυση του υπάρχοντος ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (EFSF) στον οποίο θα δοθεί η δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων.

Ειδικότερα, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών στην συνέντευξή του, στο Συμβούλιο Eurogroup επεσήμανε την πρωτοφανή προσπάθεια των Ελλήνων πολιτών που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα χρόνο.

Παράλληλα υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πώληση της δημόσιας γης.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην ανάγκη μείωσης το υψηλού δημόσιου χρέους, ο υπουργός, επισήμανε ότι αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, με την ανάπτυξη, η οποία θα τονωθεί με τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση, αλλά και με πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ύψους 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook