Μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν μια ρουκέτα τύπου Κατιούσα η οποία εκτοξεύτηκε αργά χθες από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, με στόχο ισραηλινούς εποικισμούς, έπεσε στο έδαφος της χώρας, πλήττοντας ένα διαμέρισμα σε ένα χωριό στην παραμεθόριο, είπε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από την κοιλάδα Τουλέν στο Μπιντ Τζμπέιλ και έπληξε κατά λάθος το χωριό Χούλα, είπε ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Την 28η Νοεμβρίου είχαν εκτοξευθεί τέσσερις ρουκέτες από το νότιο Λίβανο σε οικισμούς στο βόρειο Ισραήλ, προκαλώντας μόνον υλικές ζημιές. Μια οργάνωση που θεωρείται συνδεδεμένη με την αλ Κάιντα και αυτοαποκαλείται Ταξιαρχία του Σεΐχη Αμπντάλα Αζάμ είχε διεκδικήσει την ευθύνη για την επίθεση εκείνη.

Η επίθεση που είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες ήταν η πρώτη έπειτα από δύο χρόνια. Το ισραηλινό πυροβολικό άνοιξε πυρ σε αντίποινα.

Η περιοχή της μεθορίου του Λιβάνου και του Ισραήλ παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη περιοχή, πάνω από πέντε χρόνια μετά τον πόλεμο των 34 ημερών του 2006 – όταν είχαν σκοτωθεί πάνω από 1.200 Λιβανέζοι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, και 160 Ισραηλινοί, στην πλειοψηφία τους στρατιωτικοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook