Με 24ωρη απεργία και αποχή από τις εργασίες τους αύριο, Τετάρτη, ξεκινά ο κύκλος κινητοποιήσεων των 110.000 διπλωματούχων μηχανικών της χώρας για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους.

Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σε συνεργασία με τους συλλόγους και φορείς των τεχνικών σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ ετοιμάζονται νέες παρεμβάσεις προς τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές, τους φορείς των εργαζομένων και των επιστημόνων και προς τους πολίτες, που θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα έχει αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας και υλοποίησης κάθε αρμοδιότητας, που έχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ως ΝΠΔΔ και ως σύμβουλος της πολιτείας, στην περίπτωση κατάργησης των νόμιμων αμοιβών και των απαραίτητων ελέγχων για την ποιότητα των ιδιωτικών έργων και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι διπλωματούχοι μηχανικοί στην Κρήτη.

Στο τμήμα Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12μ παντεχνική συγκέντρωση.

Επίσης στο τμήμα Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ θα πραγματοποιηθεί παντεχνική συγκέντρωση στις 10 πμ. και στη συνέχεια την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός της Τράπεζας της Ελλάδας.

Την Πέμπτη εξάλλου στο ΤΕΕ/ΤΑΚ θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Συνταξιοδοτικά – εργασιακά δικαιώματα και εφεδρεία», με Εισηγητή τον κ. Αλέξη Π. Μητρόπουλο, Καθηγητή Εργατικού Δικαίου, Πρόεδρο ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ (Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011, στις 14.00στην αίθουσα Συνεδρίων του ΤΕΕ/ΤΑΚ στην οδό Πρεβελάκη & Γρεβενών στο Ηράκλειο. Τον κ. Μητρόπουλο θα πλαισιώνουν οι παρακάτω συνεργάτες, οι οποίοι θα απαντήσουν σε ερωτήματα των παρευρισκομένων :

Τεμπονέρας Διονύσιος: Εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματ

Στίγκα Αλεξάνδρα: Εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα

Μητρόπουλος Δημήτρης : Νομικός, Εκπρόσωπος ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook