‘Ενας στους τρεις, δεν χρησιμοποιεί σωστά, το προφυλακτικό, ενώ το 19,4% μπαίνει σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Την ανάγκη ενημέρωσης των εφήβων, για την προστασία της σεξουαλικής τους υγείας ,τόνισαν οι ειδικοί επιστήμονες, στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.), με θέμα: ‘Σεξουαλική Υγεία και Πρόληψη’.

Τρεις στους δέκα εφήβους, δεν χρησιμοποιούν σωστά το προφυλακτικό, με αποτέλεσμα να εκθέτουν τον εαυτό τους, στον κίνδυνο των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων. Ωστόσο, πάνω από το 80% των σεξουαλικά δραστήριων εφήβων, αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι το 19.4% των εφήβων, αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου και μάλιστα σε εβδομαδιαία χρήση.

Ωστόσο, το υλικό αυτό προορίζεται, κυρίως για την ψυχαγωγία των έμπειρων ενηλίκων και όχι για την ενημέρωση των άπειρων εφήβων, με αποτέλεσμα την επίπτωση στη συμπεριφορά και την κοινωνικότητά τους.

Επιπλέον, μέχρι τα 16 χρόνια τους, το 16% των εφήβων (1 προς 3 όσον αφορά στην αναλογία κοριτσιών αγοριών) έχουν ξεκινήσει τη σεξουαλική ζωή τους.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από μελέτες της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων ‘Π&Α Κυριακού’, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας.