Αντιμέτωποι με μια υπόθεση βαρβαρότητας και κτηνώδους συμπεριφοράς βρέθηκαν οι άνδρες του Α.Τ. Βιάννου, οι οποίοι έμειναν εμβρόντητοι από την καταγγελία ενός 60χρονου κυνηγού από το Κεφαλοβρύσι Βιάννου, ο οποίος, ενώ κυνηγούσε, είδε ξαφνικά τα τέσσερα σκυλιά του να βγάζουν αφρούς από το στόμα! Όντας υποψιασμένος, ο 60χρονος κυνηγός Δημήτρης Κοντάκης είχε εφοδιαστεί με ατροπίνες και ίσα που πρόλαβε να σώσει τα τρία από αυτά, ενώ η Μυρτώ, το τέταρτο σκυλί, εγκατέλειψε τα εγκόσμια με συνοπτικές διαδικασίες…

Ωστόσο η ιστορία, όπως φαίνεται, έχει μεγάλη ουρά, καθώς, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του 60χρονου Δημήτρη Κοντάκη, μια βδομάδα πριν πήγε ο ίδιος για κυνήγι στην αγροτική περιοχή Νοτικά, πάνω από την Άρβη, όπου όμως διαπίστωσε ότι είχαν τοποθετηθεί αμέτρητες θανάσιμες παγίδες από τέλια! Γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, έκανε την παρατήρηση σε κάποιον 41χρονο κάτοικο της περιοχής, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν ο δράστης, κι εκείνος του συνέστησε να μην ξαναπάει στην περιοχή αυτή για κυνήγι!

Ο κυνηγός όμως παράκουσε τις εντολές του… τοπάρχη με την παραβατική συμπεριφορά και το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε για τη συνηθισμένη κυνηγετική του βόλτα στην ίδια περιοχή, όπου τον περίμεναν στενάχωρες εκπλήξεις, αφού όχι μόνο βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με τις αμέτρητες θανάσιμες παγίδες από τέλια (ο ίδιος σε ακτίνα 100 μέτρων είχε μαζέψει 17 λαγουδότελα!!!) αλλά είχαν εντέχνως διασκορπιστεί και εκατοντάδες φονικές φόλες, από τις οποίες δηλητηριάστηκαν τα τέσσερα σκυλιά του.

Ο 60χρονος κυνηγός μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες κατάφερε και έσωσε τα τρία από αυτά, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, το τέταρτο ξεψύχησε. Το άτυχο σκυλί μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Βιάννου, προκειμένου η κτηνίατρος της περιοχής να διαπιστώσει τα αίτια του θανάτου του ζώου, ενώ δείγμα από τα εντόσθιά του στάλθηκαν στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε να δικαστεί σε τακτική δίκη.

Όπως μας είπαν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βιάννου, ο φερόμενος ως δράστης δε διαθέτει άδεια κυνηγιού και την ίδια στιγμή έχει εφαρμόσει στην περιοχή αυτήν ένα «ιδιότυπο καθεστώς».

 

Εφημερίδα Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook