Μετά από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας που τον άφησε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου 4 μήνες ο Χρήστος Μπούρμπος είναι έτοιμος από κάθε πλευρά για να προσφέρει και πάλι στις υπηρεσίες του στον ΟΦΗ .

Ο δυναμικός δεξιός μπακ του ΟΦΗ που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στο κανονικό πρόγραμμα για 90 λεπτά στο φιλικό με την ομάδα Νέων μίλησε στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, και τον σοβαρό τραυματισμό του, ενώ παράλληλα σχολίασε την πολύ καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και αναφέρθηκε και στα στοιχεία της επιτυχίας του ΟΦΗ παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα στο οικονομικό κομμάτι.

Για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από 4 μήνες απουσίας :

«Κάνω προπονήσεις με την ομάδα εδώ και δύο εβδομάδες και έπαιξα για 90 λεπτά στο φιλικό με τους Νέους όπου δεν ένιωσα καμία ενόχληση στο πόδι μου και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Δεν βρίσκομαι στην φυσική κατάσταση που θέλω αλλά αυτό θα έρθει σιγά σιγά. Θεωρώ όμως ότι είμαι έτοιμος για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα όποτε μου ζητηθεί».

Για το μεγάλο διάστημα απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους :

«Δεν το περίμενα να λείψω τόσο πολύ. Περιμέναμε ότι το πόδι μου θα είναι έτοιμο πιο νωρίς αλλά πονούσα και υπήρχε ένας φόβος να μην ρισκάρουμε. Το πόδι μου τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι σε καλύτερη κατάσταση και αυτό με ικανοποιεί. Είχαμε αφήσει ανοικτή πληγή για να επιστρέψει η ομάδα στην Α΄ Εθνική και τα καταφέραμε και ήρθε η ώρα να γευτώ και εγώ μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου τους καρπούς από την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα».

Για την πολύ καλή πορεία που έχει ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Super League :

«Η πορεία της ομάδας αν κρίνουμε το πώς έχει χτιστεί και τις δυσκολίες που πέρασε το καλοκαίρι είναι αξιόλογη. Σαν δυναμική και σαν όνομα ο ΟΦΗ πρέπει να έχει υψηλούς στόχους και θεωρώ ότι θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Για το πώς τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει το αγωνιστικό τμήμα :

«Υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα και αυτό που κρατάει αυτή την ομάδα είναι τα αποδυτήρια. Έχουν έρθει παιδιά και έχουν μείνει παιδιά από πέρυσι που έχουν φιλοδοξίες να αναδειχθούν μέσα από τον ΟΦΗ και αυτό βοηθάει . Δεν ξέρω πόσο μπορεί να διατηρηθεί αυτό το κλίμα αν δεν βρεθεί κάποια λύση στο οικονομικό κομμάτι. Εγώ δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι στο Ηράκλειο για να βοηθήσουν αυτή την ομάδα με την δυναμική που έχει. Όλους μας επηρεάζουν τα οικονομικά προβλήματα γιατί ο κάθε παίκτης θέλει να καλύψει τις ανάγκες του. Όταν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα είναι δύσκολο να επιβληθεί και ο προπονητής. Ένα σύνολο παικτών στην ομάδα παρασύρουν μαζί και τους άλλους που μπορεί να μουρμουράνε για τα οικονομικά προβλήματα και έτσι περνάμε κάποια εμπόδια. Το σημαντικό είναι να υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια και σε αυτό έχει παίξει ρόλο και ο προπονητής, πέρα από τις αγωνιστικές ικανότητες των ποδοσφαιριστών.»

Για το που μπορεί να φτάσουν οι φετινοί στόχοι του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Super League :

«Καταρχήν οι στόχοι έρχονται μέσα από την διάρκεια του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε με στόχο την παραμονή μας και έχουμε πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Όταν φαίνεται ότι μπορείς να πας πιο ψηλά σκέφτεσαι και το κάτι παραπάνω , αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τον πρώτο στόχο και ανάλογα με την πορεία μας θα διαμορφώσουμε και τους στόχους μας στο πρωτάθλημα».

Για το αν του έχει κάνει έκπληξη κάποια άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα πέρα από τον ΟΦΗ :

«Ένα παράδειγμα σαν το δικό μας είναι η ΑΕΚ. Υπάρχουν και εξωαγωνιστικά και αγωνιστικά προβλήματα. Και στην ΑΕΚ υπάρχουν φιλόδοξοι παίκτες που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα και την καριέρα τους. Η ΑΕΚ μαζί με τον ΟΦΗ είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος που με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταφέρνουν να κάνουν μια αξιόλογη πορεία».