Ξεκίνησε τη ζωή του άστεγος, στους πέντε δρόμους, και κατέληξε εκατομμυριούχος. Ο λόγος για έναν… τετράχρονο γάτο από τη Ρώμη ονόματι Τομάζο, που έγινε μετά τον θάνατο της 94χρονης κυράς του και την κληρονομιά των 10 εκατ. ευρώ που αυτή του άφησε ο πλουσιότερος γάτος στον κόσμο – αν και όχι το πλουσιότερο κατοικίδιο στον κόσμο• προηγούνται ο γερμανικός ποιμενικός Γκίντερ, ο οποίος κληρονόμησε από τη γερμανίδα κοντέσα ιδιοκτήτριά του περίπου 105 εκατ. ευρώ, και ο χιμπατζής Καλού, στον οποίο η αφεντικίνα του, η σύζυγος του αυστραλού πρώην πρωταθλητή της κολύμβησης Φρανκ Ο\’Νιλ, άφησε περίπου 47 εκατ. ευρώ.

Η Μαρία Ασούντα, άτεκνη χήρα ενός επιτυχημένου εργολάβου οικοδομών, με μεγάλη ακίνητη περιουσία σε όλη την Ιταλία, βρήκε τον Τομάζο στον δρόμο και τον υιοθέτησε λόγω της μεγάλης αγάπης της για τα ζώα. Ηδη από το 2009 σε χειρόγραφη διαθήκη της εξουσιοδοτούσε τους δικηγόρους της να βρουν «έναν σύλλογο ή ένωση προστασίας των ζώων» όπου θα μπορούσε να αφήσει την περιουσία της και μαζί τον γάτο Τομάζο για να τον φροντίζουν.

Οπως είπε μία από τις δικηγόρους της στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero», εξέτασαν διάφορους συλλόγους, αλλά κανένας δεν τους ικανοποιούσε. Στο μεταξύ, η γηραιά Μαρία Ασούντα γνώρισε μία άλλη κυρία που αγαπά πολύ τα γατιά – γνωρίζουμε μόνο το μικρό της όνομα, Στεφανία. Καθώς η υγεία της Ασούντα χειροτέρευε, η Στεφανία, που είναι νοσοκόμα, άρχισε να τη φροντίζει. «Χρειαζόταν κάποιον να τη βοηθά στο να μετακινείται, να πλένεται και να τρώει. Τη φρόντισα έως το τέλος». Το τέλος ήρθε τον περασμένο μήνα. Αλλά η Μαρία Ασούντα είχε ήδη πάρει την απόφασή της: θα εμπιστευόταν τον γάτο της – και μαζί τη διαχείριση της αποκτηθείσας περιουσίας του – στη Στεφανία. «Δεν γνώριζα καθόλου ότι η κυρία ήταν τόσο πλούσια», δήλωσε η τελευταία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook