Προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εταιρεία Career & Life Coaching Centre, με σκοπό να επαναδραστηριοποιήσει στους ανέργους την επιθυμία για εργασία και να τονώσει την αυτοπεποίθηση που δημιουργεί η επαγγελματική αποκατάσταση.

Η ιδιοκτήτρια του κέντρου κυρία Πάμελα Καραβά διοργανώνει και προσφέρει δωρεάν συμβουλές σε ανέργους που θα βρεθούν αυτό το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Hilton» από τις 2 το μεσημέρι. «Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πραγματική κοινωνική ανάγκη αλλά και μια υποχρέωση για εμάς που υλοποιούμε εθελοντικά το πρόγραμμα αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων ανέργων θα καταφέρουμε να αποδείξουμε, όλοι μαζί, ότι και θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε το αβέβαιο μέλλον σε μια ζωή ικανή να μας προσφέρει όλα όσα πραγματικά χρειαζόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας.

Η ομάδα του Career and Life Coaching Center αποτελείται από καταρτισμένους coaches που χρησιμοποιούν την παγκόσμια αναγνωρισμένη πρακτική του coaching που στηρίζεται στη μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη και στοχεύει στην άμεση αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων και στη δημιουργία συνθηκών επιτυχίας με συγκεκριμένο πλάνο δράσης», υποστηρίζει η κυρία Καραβά.

To πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε πέντε εβδομάδες – πέντε ομαδικές συνεδρίες (15-20 ατόμων) διάρκειας μιάμισης ώρας και δύο ατομικές συνεδρίες ανά συμμετέχοντα. Το πρόγραμμα καλύπτει τα πέντε βήματα που απαιτούνται για επαναπροσδιορισμό επαγγελματικών στόχων και δημιουργία επαφής με ενδιαφερόμενους εργοδότες:

Βήμα 1: Ανάλυση παρούσας κατάστασης.
Βήμα 2: Ανάλυση εαυτού: τι μπορώ να κάνω;
Βήμα 3: Προσωπικό όραμα/μελλοντικά όνειρα
Βήμα 4: Στόχοι και επί μέρους στόχοι
Βήμα 5: Προσωπικό πλάνο ενεργειών

Το Career & Life Coaching Centre είναι το πρώτο life coaching κέντρο στην Ελλάδα. Με έδρα την Αθήνα, παρέχει υψηλού επιπέδου coaching υπηρεσίες στον τομέα του ποιοτικού τρόπου ζωής και πετυχημένης καριέρας. Η κυρία Καραβά ίδρυσε το κέντρο με ένα όραμα: να εμπνεύσει την τόλμη και τη δύναμη σε όλους τους ανθρώπους γύρω της βοηθώντας τους να ζήσουν μια ολοκληρωμένη ζωή γεμάτη νόημα. Η ίδια υποστηρίζει: «Πιστεύω πολύ στη δύναμη του ανθρώπου και στην ικανότητά του να ανταπεξέρχεται σε κάθε δύσκολη στιγμή αρκεί να έχει ξεκάθαρη επίγνωση της ποιότητας ζωής που θέλει να έχει και τι ενέργειες πρέπει να κάνει προς τον σκοπό αυτό. Επειδή η ποιότητα ζωής εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την καριέρα και την επαγγελματική ζωή θεωρώ σωστό να δίνεται η ευκαιρία σε κάθε μέλος της κοινωνίας μας».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook