Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η κόντρα μεταξύ των πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη και μελών του Συλλόγου Φοιτητών του Ιδρύματος.

Σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από φοιτητές του Πολυτεχνείου έγινε γνωστό πως ο κ. Γρυσπολάκης κατέθεσε μήνυση κατά 4 φοιτητών με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια ώρας διδασκαλίας από τον πρώην πρύτανη.

Όπως είπε το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών κ. Λάμπρος Μαστοράκης, \”ο κ. Γρυσπολάκης μήνυσε για μια ακόμη φορά, όπως το έχει κάνει επανειλημμένα 4 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης γιατί τολμήσαμε να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας και να ανοίξουμε δημόσια πολιτική κουβέντα, μαζί του σε ώρα του μαθήματος του.

Όπως είπε ο κ. Μαστοράκης που είναι ένας από του φοιτητές που έχει μηνύσει ο κ. Γρυσπολάκης ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου, \”όπως γνωρίζει όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα είναι ένας από τους κύριους εκφραστές της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της πολιτικής του υπουργείου στην οποία έχει εναντιωθεί, όχι μόνο το  φοιτητικό κίνημα.\”

Επίσης το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου των Φοιτητών , σημείωσε πως με αυτή την πρακτική ο κ. Γρυσπολάκης προσπαθεί να ποινικοποίηση αλλά και να στοχοποιήση πολιτικά όποιον κινείται ενάντια στην δική του πολιτική αντίληψη.

Σημειώνεται πως η μήνυση σε βάρος των φοιτητών έγινε γιατί κατά των πρώην πρύτανη του ιδρύματος οι εν λόγω φοιτητές ήταν πρωτεργάτες προσπάθειας προπηλακισμού σε βάρος του.

Την κατηγορία αρνούνται πάντως οι φοιτητές που σημειώνουν πως ότι έγινε σε βάρος του καθηγητή κατά τη διάρκεια του επίμαχου επεισοδίου δεν έγινε από τους ίδιους αλλά από άγνωστα άτομα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το σύλλογο φοιτητών.

Μάλιστα ο κ. Μαστοράκης σημείωσε πως \”ο σύλλογος φοιτητών δεν υιοθετεί τέτοιου είδους πρακτικές αλλά η αντίδραση του γίνεται είτε μέσω παραστάσεων διαμαρτυρίας, είτε μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook