Ο κυκλώνας Κάρλος, κύρια χαρακτηριστικά του οποίου είναι οι καταρρακτώδεις βροχές και οι άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 110 χλμ την ώρα, έπληξε σήμερα την πόλη Ντάργουιν της βόρειας Αυστραλίας, δυο εβδομάδες μετά το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα Γιάσι από τις βορειοανατολικές ακτές που προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Τα σχολεία και το αεροδρόμιο έκλεισαν καθώς στην πόλη αυτή των 120.000 κατοίκων έχουν σημειωθεί πλημμύρες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οι δρόμοι πλημμύρισαν και δέντρα έπεσαν πάνω σε ένα σπίτι και σε ένα ασθενοφόρο, χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

Ο κυκλώνας Κάρλος είναι κατηγορίας 1 πενταβάθμιας κλίμακας. Ο Κάρλος θα αναβαθμιστεί σε κατηγορία 2 αύριο όταν θα κατευθυνθεί νοτιοδυτικά, σε μια λιγότερο κατοικημένη παράκτια ζώνη.

Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους τα σπίτια των οποίων δεν αντέχουν σε κυκλώνες, να μεταβούν σε καταφύγια.

Τέσσερις κυκλώνες έχουν σαρώσει την Αυστραλία από την 1η Ιανουαρίου, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας το θάνατο 35 ανθρώπων και καταστρέφοντας χιλιάδες κατοικίες.