Τα παιδιά κάνουν το count down των Χριστουγέννων με ανυπομονησία κι εσείς μετράτε πόσες μέρες έμειναν για να ένα βελτιώσετε την εμφάνισή σας… Μερικές συμβουλές για ένα γρήγορο σέρβις είναι πολύτιμες ώστε οι γιορτές να μας βρουν λαμπερές και φρέσκιες!

1. Το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι η άσκηση και η διατροφή. Τα μέτρα πρέπει να γίνουν πιο σκληρά όσο ο καιρός πλησιάζει με πιο συχνές επισκέψεις στο γυμναστήριο. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να χάσετε πόντους και θα σμιλέψει το σώμα σας. Επιλέξτε και όσα πρόγραμμα έχουν να κάνουν με stretch και τόνωση γιατί θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήστε το στρες, τον μεγαλύτερο εχθρό της επιδερμίδα σας!

2. Βάλτε στο πιάτο σας υγιεινές τροφές και βάλτε ένα όριο στα γλυκά και τα ποτά. Μεγάλη σημασία έχει έστω και για λίγες μέρες η κατανάλωση αντιοξειδωτικών ουσιών. Βάλτε τα φρούτα και τα λαχανικά στην πρώτη γραμμή ή επιλέξτε συμπληρώματα διατροφής που τα περιέχουν. Για απογευματινό ρόφιμα επιλέξτε το τζίντζερ ή το πράσινο τσάι που κάνουν καλό και στη γραμμή σας!

3. Βάλτε -όσο γίνεται- τον εαυτό σας σε ένα καλό πρόγραμμα ύπνου και αποφόρτισης τουλάχιστον για ένα τέταρτο μέσα στην ημέρα. Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια μπορεί να βοηθήσει.

4. Εάν σας παρακολουθεί δερματολόγος ή αισθητικός, κλείστε έγκαιρα ένα ραντεβού για καθαρισμό ή απολέπιση.

5. Μην παραμελείτε πια ούτε μια μέρα τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Αφαιρέστε καθημερινά καλά το μακιγιάζ σας και βάλτε στη ρουτίνα ένα δυναμικό αντιγηραντικό σέρουμ που θα το απλώνετε πριν την ενυδατική σας κρέμα. Προσπαθείστε να κάνετε πιο συχνά μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης.

6. Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για φροντίσετε τα μαλλιά σας. Κλείστε ένα ραντεβού για να κόψετε τις άκρες ή να περάσετε τη ρίζα σας. Εάν έχετε σγουρά ή μαλλιά που φριζάρουν εύκολα επιλέξτε μια καλή θεραπεία λείανσης και ενυδάτωσης που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι.

7. Κάντε μία φορά την εβδομάδα ένα scrub απολέπισης για τα χέρια σας και στην συνέχεια ενυδάτωση με λίγο λάδι σώματος. Σκουπίστε καλά με μια πετσέτα την επιφάνεια των νυχιών. Θα εντυπωσιαστείτε αλλά το αποτέλεσμα θα έχει εφέ… μανικιούρ!

8. Μην ξεχνάτε την απολέπιση και ενυδάτωση του σώματος γιατί τα βραδινά ρούχα αφήνουν την επιδερμίδα πιο εκτεθειμένη. Δώστε βάση στην επιδερμίδα της πλάτης σας γιατί φέτος τα εξωπλάτα είναι η τελευταία λέξη της μόδας.

(jenny)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook