Ευθείες βολές κατά του Γιάννη Ραγκούση για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

«Δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση» επανέλαβε και τόνισε ότι ουδέποτε ενδιέφερε την τρόικα ο τρόπος απελευθέρωσης των ταξί που πρότεινε ο κ.Ραγκούσης. «Δεν μπορούσε να περάσει την πρότασή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και έβαζε μπροστά την τρόικα» είπε.

Και πρόσθεσε ότι η τρόικα δεν αξίωσε ποτέ άνοιγμα που δεν σέβεται το δημόσιο συμφέρον και τα υπόλοιπα κριτήρια.

Ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η διαμόρφωση της πρότασης νόμου θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου και θα προβλέπει την απελευθέρωση των ταξί με πληθυσμιακά και συγκοινωνιακά κριτήρια.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του κ.Ραγκούση, υπογράμμισε ότι ο κάθε υπουργός έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του και πρέπει να κάνει τη δουλειά του. «Δεν πρέπει να ανακατεύεται ο ένας στα πόδια του άλλου. Άλλωστε δεν είμαστε κολλημένοι με κόλλα στις καρέκλες μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πρόταση νόμου για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί είναι στην κατεύθυνση του ΛΑΟΣ, απηχεί τις θέσεις της ΝΔ και της μεγάλης πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της τρόικας.

Έμμεσο «ναι» στις απολύσεις στο Δημόσιο

Ο κ.Βορίδης τάχθηκε, επίσης, εμμέσως υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 700.000 άνεργοι από τον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το ταμπού με το Δημόσιο».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το μέτρο της εφεδρείας είναι ανορθολογικό και δεν μπορεί να δώσει τις απαραίτητες λύσεις για τον δημόσιο τομέα.

 

in.gr