Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων . για τις μεθοδεύσεις της στην αντιμετώπιση της έλλειψης κτηνιάτρων σε υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με ανάθεση του αντικειμένου της κρεοσκοπίας σε 2 κτηνιάτρους που υπηρετούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου και Χανίων Κρήτης, ο οποίος είναι φορέας αναρμόδιος για κρεοσκοπικούς ελέγχους.

Με τις παραπάνω μεθοδεύσεις της η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. αποκαλύπτει τον τρόπο και τη φιλοσοφία αντιμετώπισης των χρόνιων ελλείψεων κτηνιατρικού και γενικότερα Γεωτεχνικού Προσωπικού, τα προβλήματα που προκαλεί η συνειδητή αποστελέχωσή τους και η πλήρης αδιαφορία των κυβερνήσεων του δικομματισμού παλαιότερα και της τρικομματικής κυβέρνησης σήμερα, για την κάλυψη των πάγιων αναγκών με προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων.

 Αντί για όλα αυτά, πρόσφατα αποφάσισαν την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και τη μείωση των οργανικών μονάδων κατά 30% τουλάχιστον, που θα πολλαπλασιάσει αυτά τα προβλήματα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να σταματήσει αμέσως τις παραπάνω μεθοδεύσεις και να υλοποιήσει τα χρόνια αιτήματα των Γεωτεχνικών Σωματείων και της ΠΟΓΕΔΥ για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί από τις αρμόδιες Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook