Ο δημιουργός, επιχειρηματίας, μέλος του FAB5 του ANT1 και «εκκεντρικός» Λάκης, μιλάει αποκλειστικά στο People για όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Επηρεαστήκατε και απ’ όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου;

Ακούστε, η Ελλάδα θεωρεί ότι ένας άνθρωπος που επί 30 χρόνια έκανε επενδύσεις και τα τελευταία τρία χρόνια έκανε επενδύσεις της τάξης των 150 εκατομμυρίων –σε καταστήματα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό– και αφού αυτός ο άνθρωπος μέχρι το 2010 ήταν συνεπέστατος στα πάντα, του αξίζει να του βάλουν ένα ζευγάρι χειροπέδες και να τον πάνε μέσα ως έναν «κακοποιό», επειδή δεν πλήρωσε ένα κομμάτι των υποχρεώσεών του. Δεν ασχολούνται με όλα όσα πλήρωσα εγώ έως τώρα, ούτε με αυτά που κάποιοι μου χρωστάνε.

Σας κλόνισε όλη αυτή η εμπειρία;

Δεν προλαβαίνω να στενοχωρηθώ, γιατί πρέπει να αποδείξω στους πάντες ότι εγώ επιβάλλεται να ανακτήσω τις δυνάμεις μου και να αποπληρώσω τα χρέη μου με μεγάλες δυσκολίες. Τι να κάνω; Να τελματωθώ, να πέσω στην κατάθλιψη; Μα, έτσι, δεν θα βγάλω λεφτά. Δεν ξέρουν ότι άλλος Γαβαλάς δεν θα υπάρξει ποτέ και, αν είναι να βγει κάποιος άλλος, θα πρέπει να περάσουμε άλλα 30 χρόνια καλών εποχών; Στα 30 χρόνια πορείας που έχω, πρέπει να καταδικαστώ με αυτόν τον τρόπο; Έλεος! Και πώς αυτοί θα πάρουν μετά τα λεφτά τους; Με το να κλείσουν κάποιον στη φυλακή; Εγώ, λοιπόν, τους λέω: «Όλη την περιουσία που έχω, όλο το ακίνητο της Κάντζας, να το κάνουν ένα νοσοκομείο!». Ας μου τα πάρουν, αφού τους χρωστάω. Έτσι κι αλλιώς, έχω παραπάνω περιουσία απ’ όσα χρωστάω. Ποτέ δεν αποποιήθηκα των ευθυνών μου. Ας κάνουν κάτι ουσιαστικό και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού. Χέστηκα για μένα! Ας φτιάξουν, με αυτά που θα μου πάρουν, ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο, να δώσουν βιβλία στα παιδιά.

Δεν θα γίνει «δικαστήριο» μέσα από αυτή τη συνέντευξη, αλλά δεν γίνεται να μην ερωτηθείτε γι’ αυτό με το οποίο εκνευρίστηκε πολύς κόσμος: Πώς γίνεται να χρωστάτε τόσα χρήματα στο δημόσιο, κι εσείς, το βράδυ της Παρασκευής, να διασκεδάζετε στα μπουζούκια;
Γιατί δεν έχω φυτείες με ελιές, δεν πουλάω τυριά και δεν είμαι real estate. Είμαι ένας άνθρωπος που πουλούσε τη μουτσούνα του, και αυτό πρέπει να συνεχίσω να κάνω. Ούτε τη θλίψη μου πλέον δεν μπορώ να κουμαντάρω. Πρέπει να είμαι υγιέστατος και χαρούμενος όταν έρχονται οι ξένοι από το εξωτερικό για να τους διασκεδάζω και να τους δείχνω κάτι άλλο. Κάτι χαρούμενο. Να βάλω μαύρο σκούφο και να γυρίζω πόρτα πόρτα να πουλάω τα κωλόρουχα; Σε ποιον; Πήγα σε δύο μέρη επειδή ήρθαν οι ξένοι και τους έβγαλα έξω! Και λοιπόν; Πού είναι το μεμπτό; Με έχουν συνδεδεμένο με τη λάμψη, το lifestyle, το glamour, επειδή αυτά δεν τα έχει άλλος στην Ελλάδα και με βγάζουν εμμονικό με τη διασκέδαση. Αλίμονο!