Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ανακοινώνει προς τους συνάδελφους εμπόρους ότι το δώρο Χριστουγέννων των μισθωτών πρέπει να τους καταβληθεί από 16 έως 21 Δεκεμβρίου 2011.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται προς το καταναλωτικό κοινό το διευρυμένο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, σε όλη την πόλη, την ερχόμενη Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011.

Oι Χανιώτες έμποροι εν μέσω κλίματος κοινωνικής και οικονομικής δυσαρέσκειας, προσπαθούν να διατηρήσουν την λάμψη των εορτών στις βιτρίνες των καταστημάτων τους και δίνουν τη μάχη των τιμών στα ράφια τους, ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν την προτίμηση των καταναλωτών.

Παρά την αγοραστική του αδυναμία, περισσότερο από όλες τις προηγούμενες χρονιές, ο κάθε Χανιώτης προσπαθεί να διατηρήσει τη χαρά των παιδιών του και να μείνει αξιοπρεπής στις οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις του.

Το χανιώτικο εμπόριο ζητά από τους καταναλωτές να ξεχάσουν για λίγο το κλίμα της οικονομικής καχεξίας που κυριαρχεί στη χώρα και να επισκεφτούν τις τοπικές αγορές και τους εμπορικούς δρόμους, με γιορτινή διάθεση, βάζοντας μια ευχάριστη παρένθεση ανάμεσα στο δύσκολο σήμερα και το αβέβαιο αύριο.

 Τα διάφορα ποσοστά μείωσης της εορταστικής κίνησης, δεν αποτελούν πλέον είδηση, αφού χαρακτηρίζουν τη συνολική εικόνα της χανιώτικης αγοράς. Για άλλη μια χρονιά στην εορταστική αγορά υπάρχει επάρκεια προϊόντων, οι τιμές είναι χαμηλά συγκρατημένες, προσπαθώντας με χριστουγεννιάτικες προσφορές να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων επισημαίνει, ότι ο εμπορικός κόσμος χρειάζεται φέτος την στήριξη του Χανιώτη καταναλωτή περισσότερο από ποτέ και εύχεται  Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με Υγεία σε όλους !!!