Το πνεύμα των Χριστουγέννων πλημμύρισε σήμερα την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ» ζεσταίνοντας τις καρδιές μικρών και μεγάλων και χαρίζοντας τη χαρά και το γέλιο στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.

O Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», φρόντισε για τη παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στον χώρο υποδοχής του νοσοκομείου που ενθουσίασε τα παιδιά, καθώς και για τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, ενώ ο ΄Αγιος Βασίλης και ο Πιγκουίνος έδωσαν με την παρουσία τους ακόμα πιο χαρούμενο τόνο στην γιορτινή ατμόσφαιρα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με ανοιχτή αγκαλιά, πολλή αγάπη και πολλά δώρα έφθασε εκεί από νωρίς για να γιορτάσει με τα παιδιά και μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριο Εμμανουήλ Παπασάββα να υποδεχτούν τον Aγγελιοφόρο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τον Σάκη Ρουβά, που όπως έχει υποσχεθεί δεν θα λείπει από καμιά γιορτή των παιδιών.
\"\"

1.   (Από αριστερά) Καίτη Βούτσελα, Ειρήνη Αθανασιάδου, Ιωάννα Γκελεστάθη, Ελένη Σαμαρά, Μαρία Χριστοδούλου, Διευθύνουσα  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου,  Αγάπη Ντούμου, τομεάρχης  της Ογκολογικής Μονάδας,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σάκης Ρουβάς, Εμμανουήλ Παπασάββας, Ειρήνη Τοδούλου, αναπληρώτρια διοικητής του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία».

Καλωσορίζοντάς τον Σάκη Ρουβά η κυρία Βαρδινογιάννη είπε μεταξύ άλλων:
«Ο αγαπημένος σε όλους μας Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς, βρίσκεται κοντά μας για να υποδεχθούμε μαζί τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την ευαισθησία και την αγάπη του για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Όταν πριν από δυόμιση περίπου χρόνια, τον Μάρτιο του 2009, ο Σάκης αποφάσισε να αναλάβει στο πλευρό μας έναν πιο επίσημο και υπεύθυνο ρόλο, αυτόν του Αγγελιοφόρου της «ΕΛΠΙΔΑΣ», μετέφερε σ’ ολόκληρο τον κόσμο το μήνυμα της στράτευσης και της προσφοράς στο άρρωστο παιδί. Η τιμή που μας έκανε ήταν μεγάλη και η χαρά και η δύναμη που έχει προσφέρει σε όλους μας τεράστια. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Σάκης, όπως είχε υποσχεθεί, μέσα από την κοινωνική του δράση έκανε πολλά για μας. Τι να πρωτοαναφέρω…
• Την εκστρατεία ArGOODaki 2009 που πέτυχε να εξοπλίσει 4 μονάδες ημερήσιας νοσηλείας στην Ογκολογική μας Μονάδα.
• Την εκστρατεία ArGOODaki 2010 χάρη στην οποία καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα διεύρυνσης και να αναμόρφωσης του Ξένωνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.
• Την καμπάνια για τη συλλεκτική έκδοση Trident Senses Sakis Rouvas, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.
• Το τραγούδι του «Υπάρχει ελπίδα» που αφιέρωσε στα παιδιά μας. Τη συνεχή του παρουσία σε σημαντικές στιγμές του Συλλόγου μας όπως στα εγκαίνια του Ογκολογικού μας Νοσοκομείου.
• Τη συμμετοχή του στις εκστρατείες μας.
• Τη συμμετοχή του στις γιορτές μας για τα παιδιά.
• Τη συνεχή επαγρύπνησή του για κάθε κάλεσμα άρρωστου παιδιού που έχει την ανάγκη του.

\"\"

1.   (Από αριστερά κάτω) Ειρήνη Αθανασιάδου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σάκης Ρουβάς, Ελένη Σαμαρά, Βίκυ Φιλίππου, Ντίνα Πριτσιβέλη. (Επάνω αριστερά)  Άννα Παναγοπούλου, Έλλη Τζανετάτου, Κέττυ Φιλιππίδου, Καίτη Βούτσελα, Τζωρτζίνα Έλληνα.

»Όμως αυτά λίγο πολύ όλοι τα γνωρίζετε. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι ο Σάκης βρίσκεται κοντά στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, πολλά χρόνια πριν γίνει ο αγγελιοφόρος της, με τρόπους που ποτέ δεν θέλησε να δημοσιοποιηθούν. Ο Σάκης ήταν και είναι κοντά στα παιδιά που υποφέρουν, κοντά στη λύπη τους και στη χαρά τους, κάνοντας τις δύσκολες στιγμές ευκολότερες με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ σε μια από τις επισκέψεις του στον ξενώνα που αφιέρωσε ατέλειωτες ώρες στα παιδιά, και οι συνεργάτες του τον παρότρυναν να φύγει γιατί είχε κάποια άλλη υποχρέωση, αλλά εκείνος δεν ήθελε να αποχωριστεί τα παιδιά και έμεινε μαζί τους και τους τραγουδούσε και έπαιζε μαζί τους με τόση αγάπη.
»Για τους λόγους αυτούς, ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο, είναι πολύ λίγα μπροστά σε όλα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει ο Σάκης για εμάς.
»Σάκη, σ’ ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, σου ευχόμαστε τα καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου για τη νέα χρονιά και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις πρωτοβουλίες και τη στήριξή σου, θα τοποθετήσουμε στον «Ουρανό των παιδιών» το αστέρι με το όνομά σου, που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις καρδιές όλων μας και θα θυμίζει την παρουσία σου και τη μεγάλη σου συνεισφορά στο νοσοκομείο μας και στο έργο του Συλλόγου μας».
\"\"

Ο Σάκης Ρουβάς ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια και τοποθετώντας το αστέρι με το όνομα του στον Ουρανό των παιδιών είπε: «Αυτό το αστέρι είναι πολύ τιμητικό για μένα γιατί αποτελεί ακόμα μια κίνηση από τη κυρία Βαρδινογιάννη για να μου δείξει οτι πραγματικά έχω συμβάλλει μ’ αυτό το μικρό τρόπο κι εγώ σε αυτό το μεγάλο της έργο. Ήρθα σήμερα εδώ για να πάρω ένα ακόμα μάθημα ζωής, καθώς η συμμετοχή μου στο έργο του Συλλόγου είναι για μένα ένα μεγάλο σχολείο.Μαθαίνω από τα παιδιά και τους γονείς τους πως να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής και από την κυρία Βαρδινογιάννη τι σημαίνει συνέπεια και αφοσίωση σε ένα στόχο. Αισθάνομαι πολύ όμορφα κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσα στα παιδιά, γιατί νιώθω οτι η παρουσία μου τα κάνει, έστω και για λίγο να ξεχνούν πού βρίσκονται. Και υπόσχομαι οτι θα συνεχίσω να είμαι κοντά τους όσο γίνεται πιο συχνά».
\"\"

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Σάκης Ρουβάς μαζί με τα παιδιά στόλισαν το “Δένδρο των Ευχών”- ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο που στα κλαδιά του αντί για στολίδια κρέμονται οι γραπτές ευχές μικρών και μεγάλων. Αμέσως μετά πέρασαν από τους θαλάμους για να ευχηθούν στους μικρούς ασθενείς και στους γονείς τους «Καλές Γιορτές». ενώ ο Σάκης Ρουβάς δεν προλάβαινε να μοιράζει αυτόγραφα στα παιδιά που τον πολιορκούσαν και ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του.
\"\"

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης η αναπληρώτρια διοικητής του Νοσοκομείου, κυρία Ειρήνη Τοδούλου, o Καθηγητής Στέλιος Γραφάκος, καθώς και μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», οι κυρίες Ειρήνη Αθανασιάδου, Καίτη Βούτσελα, Ιωάννα Γκελεστάθη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Αικατερίνη Μεταξωτού, Ντίνα Πριτσιβέλη, Άννα Παναγοπούλου, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Έλλη Τζανετάτου, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook