Απελάσεις αλλοδαπών γυναικών φορέων του AIDS, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας μιλώντας σε ημερίδα για την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε μεγάλο το πρόβλημα της αδήλωτης παράνομης πορνείας και αναφέρθηκε στη σχέση της με την αύξηση των κρουσμάτων.

Η μετάδοση δήλωσε "γίνεται από την παράνομη μετανάστρια στον Έλληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια". Από τους 620 οίκους ανοχής και studio οι 7 είναι νόμιμοι και από τα 20.000 εκδιδόμενα άτομα τα 1.200 είναι δηλωμένα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, όπως είπε, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα στοιχεία για την παράνομη εκπόρνευση καθώς «εγείρεται θέμα δημόσιας υγείας». Για να καταλήξει: «Να φύγουν από τη χώρα οι γυναίκες φορείς»!

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν διαπιστώσει πως η αύξηση του AIDS το 2011 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ένα μεγάλο ποσοστό της αύξησης αποδίδεται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών αλλά και στην πορνεία.

Όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος θερίζει στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα καθώς στην λειτουργεί σήμερα μεγάλος αριθμός παράνομων οίκων ανοχής. Ενδεικτικό είναι ότι τα παράνομα κέρδη, μόνο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, εκτιμάται ότι υπερβαίνουν ετησίως τα 100 εκατ. ευρώ. Ο Δήμος Αθηναίων σηκώνει «τα χέρια ψηλά», αδυνατώντας να ελέγξει τα παράνομα «σπίτια» που «ξεφυτρώνουν» σαν μανιτάρια, ενώ τα «λουκέτα» που βάζει κατά καιρούς τον χρεώνουν με επιπλέον έξοδα.

Πρόκειται για μικρά σπίτια, χωρίς κόκκινο φως στην είσοδό τους, τα οποία «παρέχουν υπηρεσίες» σχεδόν αποκλειστικά σε Έλληνες, με αρκετά υψηλότερες τιμές από τις πιάτσες. Εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου βρίσκονται στο απυρόβλητο, καθώς δεν περιέχονται σε κανένα νόμο, ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και αντικαθιστούν στην ουσία τους οίκους ανοχής. Ο μοναδικός κρατικός φορέας που μπορεί να τα ελέγξει είναι η αστυνομία. Έτσι οι ιδιοκτήτες τους, εκμεταλλευόμενοι το νομικό κενό, μπορούν να τα λειτουργούν με μια απλή έναρξη επαγγέλματος στην εφορία.

 Το πρόβλημα οξύνεται καθώς οι περισσότερες γυναίκες εργάζονται σε συνθήκες αδήλωτης εργασίας, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα βιβλιάρια υγείας. Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η προ μηνός παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου για το θέμα όταν είχε καλέσει "όσους επιλέγουν τον αγοραίο έρωτα να μην προτιμούν τις παράνομες πόρνες και τα παράνομα πορνεία για να μην μεταφέρουν ασθένειες στο σπίτι τους και την οικογένειά τους".