Υπομονή μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κάνουν οι εργαζόμενοι στην Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) οι οποίοι έχουν περιέλθει σε πλήρη απόγνωση καθώς συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο.
 
Η ελπίδα που είχαν πως θα πάρουν κάποια από τα χρήματα που τους οφείλει η επιχείρηση μετά την έκδοση εντάλματος με το οφειλόμενα του δήμου Χανίων προς την ΔΕΔΙΣΑ διαψεύστηκε οικτρά, καθώς ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνήθηκε να υπογράψει το ένταλμα λόγω των νομοθετικών αλλαγών που έγιναν από τον «Καλλικράτη» και των κενών που υπάρχουν πλέον στο καθεστώς λειτουργίας της ΔΕΔΙΣΑ.

«Μας είχαν υποσχεθεί ότι την Δευτέρα θα βρούμε μια άκρη, αλλά τελικά άκρη δεν βρέθηκε. Ο επίτροπος μας στέλνει στον δήμο Χανίων. Ο δήμος μας λέει πως δεν είναι δικό του πρόβλημα αλλά της διοίκησης της ΔΕΔΙΣΑ. Με την διοίκηση δεν βρίσκουμε άκρη καθώς ο διευθύνων σύμβουλος λείπει στην Ιταλία» είπε ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση Κώστας Τζομπανάκης.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Καλλικράτη οι διαδημοτικές επιχειρήσεις καταργούνται. Όμως η ΔΕΔΙΣΑ έχει μετατραπεί σε Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

Αλλά σύμφωνα με τον Καλλικράτη και οι ΦΟΔΣΑ πρέπει να συνενωθούν σε έναν ανά Περιφέρεια. Όμως για ένα εξάμηνο και έως ότου εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα μπορούν να λειτουργούν ως έχουν.

Σε αυτόν τον κυκεώνα βρέθηκαν μπλεγμένοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ οι οποίοι είναι πλέον αποφασισμένοι ακόμη και να σταματήσουν την λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της Τετάρτης 16/2 μέλη του σωματείου συναντήθηκαν με τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου, ο οποίος μπλεγμένος και αυτός στον κυκεώνα των νέων νόμων , τους υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει το θέμα και ζήτησε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 18/2.

Πάντως εάν περάσει και αυτή η εβδομάδα χωρίς να πληρωθούν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως από την επόμενη Δευτέρα θα σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης αλλά και η αποκομιδή των απορριμμάτων με τα οχήματα της ΔΕΔΙΣΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook