Στα τέλη Νοεμβρίου, η έκδοση 15 του Google Chrome εκθρόνισε τον Internet Explorer 8 από τη θέση του δημοφιλέστερου browser σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε εταιρεία διαδικτυακών μετρήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της StatCounter, το Chrome 15 ξεπέρασε οριακά τον IE 8 την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, με ποσοστό 23,6% έναντι 23,5%.

Αν όμως λάβει κανείς υπόψη όλες τις εκδόσεις των διαθέσιμων προγραμμάτων πλοήγησης στο Διαδίκτυο, ο Internet Explorer συνεχίζει να προηγείται, με το Chrome στη δεύτερη θέση και τον Mozilla Firefox στην τρίτη.

Σύμφωνα με τη StatCounter, το μερίδιο του Chrome είναι μεγαλύτερο τα Σαββατοκύριακα σε σχέση με τις καθημερινές, ένδειξη ότι η πρόταση της Google προτιμάται από τους οικιακούς χρήστες.

Η εταιρεία επισημαίνει ωστόσο ότι η απήχηση του Chrome μεγαλώνει και στις επιχειρήσεις: «Η Google παρουσίασε την έκδοση του Chrome για επιχειρήσεις πριν από ακριβώς έναν χρόνο, και οι διαχειριστές των πληροφοριακών συστημάτων δείχνουν να το έχουν υιοθετήσει σε ένα εντυπωσιακά μικρό χρονικό διάστημα» σχολίασε ο Άοντχαν Κάλεν, διευθύνων σύμβουλος της StatCounter.

Η StatCounter είχε ανακοινώσει πρώτη το Δεκέμβριο ότι το Chrome έχει ξεπεράσει τον Firefox σε παγκόσμιο επίπεδο, με ποσοστό 25,69% έναντι 25,23%.

Ελαφρώς διαφορετική εικόνα δίνουν ωστόσο τα στοιχεία της Net Applications, μιας άλλης γνωστής εταιρείας διαδικτυακών μετρήσεων. Σε αυτή την περίπτωση, ο Firefox συνέχιζε να προηγείται του Chrome το Νοέμβριο με ποσοστά 22,14% και 18,18% αντίστοιχα.

Οι μετρήσεις της Net Applications για το Νοέμβριο έδιναν την πρώτη θέση στον IE 8 με 28,2%. Ο Chrome ακολουθούσε στη δεύτερη θέση με 14,58% και ο ΙΕ 9 στην τρίτη θέση με 10,25%