Έχασε τη μάχη για τη ζωή η «ξυπόλητη ντίβα» από το Πράσινο Ακρωτήρι, μετά από μάχη μηνών με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η διάσημη τραγουδίστρια είχε υποβληθεί πέρυσι σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και έκτοτε έδινε μάχη για την πλήρη ανάρρωσή της.

Στις αρχές του Φθινοπώρου η επιδείνωση της υγείας της την οδήγησε στην ακύρωση των προγραμματισμένων της εμφανίσεων.

Βραβευμένη με «γκράμι» και αμέτρητες θριαμβευτικές συναυλίες σε όλο τον κόσμο, είχε ηχογραφήσει και 11 άλμπουμ.

Η «βαθειά» φωνή της συχνά είχε συγκριθεί με εκείνη της σταρ της μπλουζ, Μπίλι Χόλιντεϊ.

Ο τέταρτος δίσκος της με τίτλο Miss Perfumado» ήταν η κορυφαία της επιτυχία το 1992. Πούλησε περισσότερα από 300.000 αντίτυπα παγκοσμίως, με αποτέλεσμα η Σεζάρια να πραγματοποιήσει δεκάδες περιοδείες.

Η Σεζάρια Εβόρα είχε εθισμό στο αλκοόλ και το κάπνισμα και λόγω της βεβαρυμένης υγείας της τα τελευταία χρόνια άρχισε να το μειώνει. Επαθε καρδιακή προσβολή κατά την διάρκεια περιοδείας στην Αυστραλία το 2008 και αργότερα υποβλήθηκε σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο μίλησε με θλίψη για την αποχώρησή της από την μουσική σκηνή λέγοντας: «δεν έχω δύναμη, ούτε ενέργεια. Θέλω να πω στους θαυμαστές μου να με συγχωρήσουν, αλλά χρειάζομαι ξεκούραση».

«Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να σταματήσω για λόγους υγείας. Θα ήθελα να δώσω περισσότεροη χαρά σε αυτούς που με ακολούθησαν τόσα χρόνια», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η Εβόρα ήταν μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της Μόρνα, ένα είδος μπλουζ που θεωρείται εθνική μουσική του Πράσινου Ακρωτηρίου, μίας πρώην πορτογαλικής αποικίας που ανεξαρτητοποιήθηκε το 1975.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook