Σύμφωνα με ανακοίνωση της συνάντησης του Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Χανίων την 17/12/2011 αποφασίστηκαν τα εξής:
Α) Την Τετάρτη 21/12/2011 τα παιδιά του 7ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, μετά από συνεννόηση με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, θα πουν τα κάλαντα στο ΚΑΠΗ της οδού Δασκαλογιάννη και θα γίνει κέρασμα από το Σύλλογό μας.

Β) Αποστολή επιστολής – ερώτησης προς το κυρ. Δήμαρχο και τους αρμόδιους φορείς για το πώς προτίθενται να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν με τις νέες πεζοδρομήσεις που θα γίνουν. Ο σύλλογος χαιρετίζει και επικροτεί κάθε προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών στοιχείων της Παλιάς μας Πόλης ως Ιστορικού και Παραδοσιακού οικισμού, αλλά καταδικάζει κάθε λογής υπονόμευση και καταστρατήγηση του κοινού συμφέροντος προς όφελος ιδιωτικών επιβουλών. Θέλουμε δημόσιους και προσπελάσιμους ανοικτούς χώρους σε όλους τους πολίτες, τη διασφάλιση του έννομου αγαθού της κοινής ησυχίας και το σεβασμό των ποιοτικών στοιχείων της Παλιάς μας Πόλης. Ανησυχούμε ιδιαίτερα και το επισημαίνουμε σαν γεγονός προς αποφυγή το παράδειγμα της οδού Χατζημιχάλη Νταλιάνη, με τον εξοβελισμό των κατοίκων.

Γ) Tην αξιοποίηση του χώρου ΄΄Παλαιού Ψυγείου΄΄ όπισθεν της Αγοράς για μελλοντική χρήση του ως Δημοτική βιβλιοθήκη.

Δ) Αξιοποίηση των 2 αναχωμάτων που βρίσκονται πάνω στα τείχη και έχουν έκταση μεγαλύτερη του Δημοτικού μας κήπου σαν πράσινοι και ελεύθεροι χώροι αναψυχής και περιπάτου.( Εξετάζεται το ενδεχόμενο της δωρεάς εργασιών από ιδιώτη εργολάβο προς όφελος της πόλης).

Ε) Αποφασίσαμε την εθελοντική αιμοδοσία από κατοίκους και φίλους της παλιάς πόλης

ΣΤ) Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τους αντίστοιχους συλλόγους Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Προγραμματίζεται συνάντησή των στο πρώτο 15θήμερο Ιανουαρίου 2012.

Ζ) Με δεδομένη τη κοινή θέληση των κατοίκων και των πολλών φίλων της Παλιάς Πόλης Χανίων, το Δ.Σ. προγραμματίζει γενική απολογιστική συνέλευση στις αρχές του νέου έτους.
Καλούμε όλους τους κατοίκους και φίλους της Παλιάς Πόλης να συσπειρωθούν στο Σύλλογό μας με βάση την ιστορική αρχή ΄΄Η ισχύς εν τη ενώσει΄΄.

Ο Σύλλογος στέλνει τις καλύτερες ευχές του σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας και τους εύχεται το 2012 εποικοδομητικό γεμάτο υγεία και χαρά