Αποκλειστικά με το αληθινό νόημα των εορτών των Χριστουγέννων θα ασχοληθεί ο Δήμος Γόρτυνας, καθώς μετά από απόφαση του Δημάρχου Νίκου Σχοιναράκη και των συνεργατών του, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί καμία εορταστική εκδήλωση στο Δήμο και τα όποια διαθέσιμα χρήματα να διατεθούν αποκλειστικά για την αγορά τροφίμων τα οποία θα διανεμηθούν κατόπιν στις άπορες οικογένειες της Γόρτυνας.

Η κίνηση αγάπης της δημοτικής αρχής έχει ως στόχο να μην υπάρξει κανένα νοικοκυριό στο Δήμο Γόρτυνας που να μην διαθέτει τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.

Ήδη σε συνεννόηση με τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων αλλά και των εργαζομένους στις κοινωνικές δομές του Δήμου, έχει καταρτιστεί μια λίστα με τους δημότες που έχουν μικρά εισοδήματα και συγκαταλέγονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος κι οι συνεργάτες του θα επισκεφτούν τους ανθρώπους αυτούς προκειμένου να τους μοιράσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.  

«Όπως και τα προηγούμενα χρόνια σαν δημοτική αρχή της Αγίας Βαρβάρας, έτσι και φέτος που ηγούμαστε του Δήμου Γόρτυνας, μαζί με τους συνεργάτες μου λάβαμε την απόφαση να αγοράσουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία κατόπιν θα διανείμουμε στις φτωχές οικογένειες της περιοχής.

 Η πρωτοβουλία αυτή είναι στα πλαίσια της  κοινωνικής πολιτικής που ακολουθούμε και θεωρώ πως αποτελεί καθήκον του Δήμου να στηρίζει και να βοηθάει όσους δημότες που έχουν πραγματική ανάγκη και ειδικά τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Θεωρούμε λοιπόν πως αυτή την περίοδο, όπου όλος ο κόσμος μαστίζεται από την οικονομική κρίση, είναι προτιμότερο να στηρίξουμε με αυτό τον τρόπο τους συμπολίτες μας, προσφέροντας μια μικρή βοήθεια ώστε να περάσουν χαρούμενες γιορτές.

Έτσι αντί για «άρτους και θεάματα» αντί να στολίσουμε φαντασμαγορικά δένδρα και να διοργανώσουμε εορταστικές εκδηλώσεις, κρίναμε σωστό να διαθέσουμε χρήματα για να προσφέρουμε κρέας, γάλα, μακαρόνια, ρύζι κτλ, σε δημότες μας που έχουν ανάγκη.» τόνισε σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος Γόρτυνας.(Φώτο από παλιότερη διανομή τροφίμων στην Αγία Βαρβάρα).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook