Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στον Κρουσώνα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου, το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας κ Παιδείας Μαλεβιζίου (ΔΟΚΑΠΠΑΜ), το Βοήθεια στο σπίτι Κρουσώνα, την 7η ΥΠΕ και το Κ.Υ. Αγ Βαρβάρας και εντάσσεται  στις δράσεις του Προ-συμπτωματικού Ελέγχου του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας 2011-2015 του Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν πολλές γυναίκες της δημοτικής ενότητας, ενώ βασική ομιλήτρια ήταν η κ. Ε. Βασιλάκη πρόεδρος μαιών η οποία και αναφέρθηκε στο ρόλο του Τεστ ΠΑΠ στην πρόληψη του καρκίνου της μήτρας. Παράλληλα, ο συντονιστής της ομάδας παρακολούθησης του προγράμματος στη Κρήτη κ. Γ. Μαθιουδάκης αναφέρθηκε στους στόχους και στην υλοποίηση προγράμματος στη Κρήτη και η κ. Μ. Κριτσωτάκη μαία του Κ.Υ. Αγ Βαρβάρας, αναφέρθηκε στο τρόπο εφαρμογή και στις διαστάσεις του προγράμματος στη Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα καθώς λήψη τεστ – ΠΑΠ και πρωτοβάθμια γυναικολογική φροντίδα παρέχονταν στις γυναίκες από το 2006.

Στο τέλος της εκδήλωσης, αρκετές γυναίκες έκλεισαν ραντεβού για να πραγματοποιήσουν το τεστ στον Κρουσώνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δράση του Προ-συμπτωματικού Ελέγχου απευθύνεται σε γυναίκες 25-65 ετών, υλοποιείται στο Δήμο σε συνεργασία με το Κ Υ Αγ Βαρβάρας και περιλαμβάνει:

·Δωρεάν λήψη ΤΕΣΤ -ΠΑΠ και Πρωτοβάθμια Γυναικολογική Φροντίδα από τις Μαίες του Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας.

·Πρόσκληση γυναικείου πληθυσμού με επιστολές και άλλες δράσεις ενημέρωσης.

.Δωρεάν Παρακολούθηση των γυναικών για πέντε χρόνια

Στη Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα τεστ ΠΑΠ. γίνονται κάθε Τετάρτη στα γραφεία του «Βοήθεια στο σπίτι» έπειτα από ραντεβού, τα οποία κλείνονται στο τηλέφωνο: 2810711776 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 – 14:30)

Στην Δημοτική Ενότητα Γαζίου τεστ ΠΑΠ. γίνονται κάθε Παρασκευή στο ΚΑΠΗ Γαζίου έπειτα από ραντεβού τα οποία κλείνονται στο τηλέφωνο: 2810823547 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 – 14:30)