Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εις βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Το SPNews επικοινώνησε με την πλευρά Παπαγεωργόπουλου η οποία ισχυρίζεται ότι δεν τους έχει κοινοποιηθεί κανένα χαρτί στα χέρια τους και ό, τι γνωρίζουν είναι από τα δημοσιεύματα του Αγγελιοφόρου της Κυριακής και τους Έθνους της Δευτέρας, ισχύει η πρωινή ανακοίνωση που μιλούσε για σκευωρία.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι αντίστοιχα και η πλευρά Λεμούσια και η πλευρά Ζορπίδη δεν έχει καμία τέτοια ενημέρωση.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε θέμα του το aggelioforos.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ίδια πράξη που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε δίωξη εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου – στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών υπεύθυνο για οικονομικά εγκλήματα Λάμπρο Τσόγκα, μετά από σχετική έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων, στη μεγάλη υπόθεση της υπεξαίρεσης του δήμου, προσώπων. Για το σκέλος που αφορά το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σχηματίζεται νέα δικογραφία, ανεξάρτητη απ’ αυτήν της υπεξαίρεσης.

Η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά στο πολυσέλιδο πόρισμά της διαπίστωσε καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων και των συζύγων τους, που δεν συνάδουν με τα έσοδα που έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Πιο αναλυτικά, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ, ενώ τα ποσά στους λογαριασμούς του Μ. Ζορπίδη και του Μ. Λεμούσια είναι αντιστοίχως 6 εκατ. και 870.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον ανώτερο υπάλληλο του δήμου βρέθηκε κατατεθειμένο σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 160.000 ευρώ.

spnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook